ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ: "Ο κόσμος έχει χορτάσει από παχιά λόγια και θέλει επιτέλους αποτελέσματα"

Τετ, 12/05/2018 - 22:47

Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος

thlabros@hotmail.com

 

 

Τους βασικούς άξονες της παράταξής του για τις Περιφερειακές εκλογές παρουσίασε σήμερα από τον Πύργο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος.

 Ο κ. Σπηλιόπουλος μίλησε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου όπου αναφέρθηκε στις μεγάλες όπως τόνισε ευθύνες της τωρινής Περιφερειακής Αρχής κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για μεγάλο έλλειμα σχεδίου, στρατηγικής και αποτελέσματος στα οκτώ χρόνια της θητείας του.

  Μιλώντας στους υποστηρικτές και φίλους της παράταξής του που βρέθηκαν στον Ε.Κ. Πύργου για να τον ακούσουν, τόνισε οτι η Ηλεία έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Απαραίτητο όπως σημείωσε είναι να υπάρχει σχέδιο και στρατηγική για να παραχθούν αποτελέσματα.

 

"Ήρθε η ώρα η Περιφέρεια να φύγει

από την υστέρηση και την υπανάπτυξη

 και να βαδίσει εμπρός"

 

Μιλώντας για την τωρινή κατάσταση της Περιφέρειας αλλά και τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε τα εξής:

Η Περιφέρεια μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την ανάπτυξη και το κατα κεφαλήν εισόδημα. Στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τις επενδύσεις και είναι και είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.

    Ο Δεύτερος λόγος οτι η Περιφέρεια μας δεν είναι μια τυχαία περιφέρεια. Είναι μια περιοχή με εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Καλό πρωτογενή τομέα, εξαιρετικές υπηρεσίες, καταπληκτικές παραλίες και θέση μοναδική, πολύ μεγάλη ιστορία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, υγειονομικές μονάδες, υπηρεσίες και προσωπικό εκπαιδευμένο. Δηλαδή έχει όλα εκείνα τα εφόδια για να κάνει πραγματικά το μεγάλο βήμα, .

   Ο τρίτος λόγος είνα οτι από πολλές πολιτικές πλευρές, άνθρωποι απλοί με παρότρυναν οτι πρέπει να κάνουμε κάτι ανεξάρτητο, ένα βήμα μακριά από κόμματα που δεν θα βλέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια σαν το μακρύ τους χέρι και δεν θα κοιτάξουν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα το βράδυ το εκλογών.

 Τέλος υπάρχει μια αγανάκτηση στον χώρο τον Δημοκρατικό από αυτή την συμμαχία που τελευταία έχει ανακοινωθεί και προχωρά. Η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Αυτό έχει κάνει τους ανθρώπους να αγανακτούν, να θυμώνουν και να επιζητούν μια διέξοδο. Όλα αυτά μας έχουν κάνει να πάρουμε μια απόφαση. Θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο ένα άλλο μοντέλο για την Περιφέρεια. Μια άλλη πρόταση η οποία θα έχει αρχή και τέλος, θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και κυρίως θα οδηγεί σε αποτέλεσμα. Ο κόσμος έχει χορτάσει από τα παχιά λόγια και θέλει αποτελέσματα. Τα οποία θα βλέπει στην καθημερινότητά του, στη ζωή του και κυρίως θα βλέπει θέσεις εργασίας γιατί αυτό είναι που πονάει περισσότερο την Περιφέρεια. Θέλει ανθρώπους με εμπειρίες και γνώσεις, θέλει ανθρώπους αξιόπιστους, που έχουν δείξει στο παρελθόν πως μπορεί να πετυχαίνουν στόχους, για να μπορέσουν να βάλουν πλάτη και η Περιφέρεια από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται να γίνει πρωτοπόρος, να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη, στς επενδύσεις και γενικότερα στην πρόοδο".

 

 

 

"Η Περιφέρεια δεν είναι άμοιρη ευθυνών

 για το Πάτρα - Πύργος"

Μιλώντας για το μείζον θέμα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε τα εξής:

"Η Περιφέρεια δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το ότι ο δρόμος Πάτρα - Πύργος βρίσκεται σε αυτή την τραγική κατάσταση και δεν έχει ολοκληρωθεί. Όλοι γνωρίζουν τι είχε γίνει με την προκήρυξη του διαγωνισμού το 2014, με εξασφαλισμενους πόρους και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Εάν δεν ερχόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο συγκεκριμένο Υπουργείο ο κ. Σπίρτζης που για άλλους λόγους και σκοπούς τεμάχισε το όλο έργο, αυτό θα είχε ολοκληρωθεί.

   Σήμερα τι έχουμε; Έχουμε ένα έργο τεμαχισμένο σε οκτώ κομμάτια και όλοι γνωρίζουμε τον λόγο που έγινε που δεν ήταν άλλος από την εμπλοκή του Καλογρίτσα που εξυπηρετούσε άλλους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και το έργο δεν έχει ακόμα ούτε τις συμβάσεις και βεβαίως δεν έχει ξεκινήσει. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει συνολικά και κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες της κυβέρνησης αλλά εξίσου μεγάλες είναι και της Περιφέρειας που συναίνεσε σε αυτόν τον σχεδιασμό που αποδείχθηκε αναποτελεσματικός και επικίνδυνος. Δυστυχώς έχουμε αυτή την κατάσταση και θρηνούμε θύματα που ενδεχομένως δεν θα θρηνούσαμε αν ο δρόμος είχε ολοκληρωθεί.

     Η Περιφέρεια δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Δεν λέω οτι δεν πρέπει να διεκδικεί, να έχει συνεργασία. Όμως δεν μπορεί να συμφωνεί στους σχεδιασμούς και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

   Η Περιφέρεια πρέπει να έχει τους δικούς της στόχους, σχέδιο, να είναι διεκδικητική και κυρίως να κοιτά μόνο το δικό της συμφέρον και των πολιτών".

 

"Ο σιδηρόδρομος είναι ένα έργο

 ζωής για την Ηλεία"

 

Μιλώντας για το θέμα του Σιδηροδρόμου στην Ηλεία, ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε τα εξής:

"Το έργο αυτό αυτό το χειρίστηκα από την θέση που ήμουν ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ. Είχα προκηρύξει τις δυο μεγάλες μελέτες για να γίνει η σύνδεση του σιδηροδρόμου από την Πάτρα μέχρι την Ολυμπία. Οι μελέτες αυτές έχουν εκπονηθεί.

 Ο σχεδιασμός είναι το έργο να φτάσει μέχρι την Πάτρα αλλά και να συνεχιστεί μέχρι τον Πύργο. Το δίκτυο των ολοκληρωμένων μεταφορών μπορεί να υπάρξει μόνο όταν υπάρχει αυτοκινητόδρομος και σιδηρόδρομος και ασφαλώς μαζί με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

 Ο σιδηρόδομος είναι ένα λαϊκό μέσο μεταφοράς αλλά κυρίως είναι το εύκολο και το φτηνό μέσο για τα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα και γενικά για τις εμπορευματικές μεταφορές. Είναι ένα έργο ζωής για την περιοχή και πάνω σε αυτό θα επιμείνουμε και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα εαν εκλεγούμε ως η νέα Περιφερειακή αρχή".

 

"Είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός με κοινούς στόχους"

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε και στην παράταξή του τονίζοντας οτι είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, αλλά με ανθρώπους που έχουν κοινά οράματα και στόχους για την Περιφέρεια.

   Όπως ανέφερε "Δεν είμαι ούτε αντάρτης, ούτε απολίτικος. Ο Συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, οι άνθρωποι ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Έχουν την ιδεολογία και φιλοσοφία τους.  Πιστεύουν στην ευημερία της Περιφέρειας και δεύτερον έχουμε κοινές ιδέες και απόψεις για το πως θα το πετύχουμε αυτό. Με συνέργειες μπορούμε να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

  Πιστεύουμε στην ανάπτυξη που είναι κατά την γνώμη μου σχέδιο, δράση αποτέλεσμα για τον πολίτη. Αυτό θεωρούμε προοδευτική πολιτική. Τέλος είμαστε άνθρωποι που είμαστε ενάντια στον λαϊκισμό και την δημαγωγία. Πιστεύουμε οτι ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος στις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και κυρίως με πραγματικά στοιχεία για το που πρέπει να πάει ο τόπος".

 

Παρουσίες

Αξίζει να σημειωθει ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανωλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Λάμπης Καφύρας, ο πρώην αντινομάρχης Ευγένιος Μπαλκάμος, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανδρέας Αντωνόπουλος, καθώς και φίλοι - υποστηρικτές του κ. Σπηλιόπουλου.

Share