Κρίθηκε αθώος ο Ά. Κουλούρης για το αδίκημα απόπειρας δωροδοκίας

Πέμ, 05/16/2019 - 18:11

Αθώος κρίθηκε για το αδίκημα της απόπειρας δωροδοκίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Άρης Κουλούρης, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορούνταν ότι παραμονές εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ το 2013 επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του προέδρου του Κεραυνού Βρίνας, Βασ. Κοπανιτσάνου, υποσχόμενος διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί στην ομάδα και άλλα ανταλλάγματα. Η δίκη, μετά από αρκετές αναβολές, ξεκίνησε τελικά μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15/5, ύστερα κι από από δύο διακοπές, με την ανακήρυξη της αθωότητας του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας.

Μάλιστα, ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του θεώρησε αναξιόπιστη την καταγγελία, κυρίως διότι έγινε ενάμιση περίπου χρόνο μετά τις εκλογές (Οκτώβριος 2014) και δεν υπεβλήθη στις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές, κάνοντας επίσης λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους δύο εκ των καταγγελλόντων, λέγοντας ότι "επιχείρησαν να ποδοσφαιροποιήσουν το δικαστήριο".

* «Η σκευωρία κατέρρευσε. Το δικαστήριο ομόφωνα και με τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση αποφάσισε ότι η κατηγορία που μου είχε αποδοθεί, ήταν ψευδής και θεώρησε αναξιόπιστους τους καταγγέλλοντες. Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειοψηφία των Ηλείων παραγόντων, που στάθηκαν δίπλα μου στην 6ετή αυτή ταλαιπωρία, καθώς και τους συνεργάτες μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΣ Ηλείας και δικηγόρο μου, Δημ. Δημητρουλόπουλο για τον αγώνα που έδωσε, καθώς και τη σύζυγό μου Βίκυ για την αμέριστη στήριξή της. Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και αταλάντευτα την πορεία τη δική μου και της διοίκησης στο ηλειακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο κ. Κουλούρης μετά την απόφαση.

Share