Κύπελλο Ελλάδας: Με διπλή κλήρωση "ημιτελικού και τελικού" ο εκπρόσωπος ΕΠΣΗ - Η διαδικασία

Πέμ, 06/04/2020 - 19:12

Ο ΠΑΟ Βάρδας είναι η ομάδα που ανέδειξε η κληρωτίδα ως την εκπρόσωπο της Ηλείας στο Κύπελλο Ελλάδος (αυτή ακριβώς είναι και η διατύπωση που αναγράφηκε επίσημα από την ΕΠΣΗ, βάση προφανώς και σχετικών κατευθύνσεων από τη διοργανώτρια ΕΠΟ).

Κάτι που αναφέρθηκε ήδη κι από τα χθεσινά ρεπορτάζ, προστιθέμενων στο τωρινό - για την ιστορία και για αρχειακούς λόγους - κάποιων συνολικότερων λεπτομερειών του θέματος. 

- Στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ Ηλείας νωρίς το βράδυ στις 3/6, υπήρξε διαδικασία ...ημιτελικού και τελικού που έγινε τελικά αυτή η κλήρωση του Κυπέλλου Ηλείας. Στον ...ημιτελικό, η Δόξα Ν.Μ. βγήκε έναντι του Αίαντα, με αυτό το ζευγάρι να μπαίνει μόνο του αρχικά. Και έτσι, ακολούθησε ο ...τελικός της κλήρωσης, στον οποίο περίμενε ο ΠΑΟ Βάρδας, κι εκεί βγήκε αυτός (έναντι της Δόξας δηλαδή). 

Ο οποίος ΠΑΟΒ για τους δικούς του, είτε τυπικούς, είτε και ουσιαστικότερους (κατά τη γνώμη του) λόγους, ήθελε οπωσδήποτε να πάρει αυτή την ονομασία κι αυτή τη θέση. Έκανε μάλιστα κι επίσημο αίτημα στην ΕΠΣΗ (που έγινε δεκτό) για να πάρει πλεονέκτημα στην κλήρωση και τουλάχιστον 50% πιθανότητες, και γι' αυτό το λόγο μεταξύ άλλων έγινε κι η κλήρωση με την προαναφερόμενη διαδικασία.

Από τις άλλες τρεις εμπλεκόμενες ομάδες, ο Αίας Γαστούνης δεν είχε δείξει κάποιο ενδιαφέρον και μάλιστα δεν εκπροσωπήθηκε καν στη διαδικασία, η Δόξα Ν. Μανωλάδας αρχικά είχε δείξει ενδιαφέρον σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ αλλά στο τέλος δεν εκπροσωπήθηκε κι αυτή καν στη διαδικασία, ενώ ο Αλφειός Επιταλίου ήδη από νωρίτερα είχε αποσυρθεί από τη διαδικασία κάνοντας και σχετική ανακοίνωση (όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως "το ΔΣ του ΑΟ Αλφειός Επιταλίου αποφάσισε να μη συμμετέχει στην κλήρωση κι οι λόγοι που οδήγησαν στην ιστορική αυτή πρόκληση ήταν αφενός ότι θα επηρέαζε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της ομάδας και αφετέρου ότι από τη στιγμή που είχε παίξει και ηττηθεί στον 1ο αγώνα με καθαρό σκορ από το μεγάλο φαβορί, δεν θα ήταν ηθικό απέναντι στις άλλες 3 ομάδες να μπει στην κληρωτίδα με τις ίδιες πιθανότητες").

- Σχετικά μάλιστα με το όλο θέμα γενικότερα και με αφορμή την κίνηση του Αλφειού, ο τεχνικός του ΠΑΟΒ Μίκι Τσίρκοβιτς σε δημόσια ανάρτηση του, ανέφερε τα εξής:

“Ένα μεγάλο μπράβο στον Αλφειό για το ήθος και την αξιοπρέπειά του. Ως προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας, ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες δεν θα χαιρόμασταν να είμαστε Κυπελλούχοι από την κλήρωση. Εκφράζω την προσωπική μου άποψη. Και σέβομαι την απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟ Βάρδας, όποια κι αν είναι“. 

* * * Υπενθυμίζεται πως, εκτός από τα πρωταθλήματα της που διακόπηκαν, η απόφαση της ΕΠΟ ήταν να μην ολοκληρωνόταν ούτε το Κύπελλο κάθε Ένωσης.

Προχώρησε δηλαδή σε μία (ακόμα) απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει εξαρχής αντιδράσεις και δεν βρίσκει σύμφωνους Ενώσεις και σωματεία. Που θεωρούσαν πως αυτή τη διοργάνωση κάλλιστα μπορούσε κι έπρεπε να ολοκληρωθεί στους αγωνιστικούς χώρους, έστω και τον Αύγουστο ή και τον Σεπτέμβριο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είχε απομείνει μόνο ο τελικός ή, το πολύ-πολύ σε κάποιες ΕΠΣ το κύπελλο βρισκόταν στην ημιτελική φάση.

Η – λογική – πρόταση σχεδόν όλων των ΕΠΣ ήταν πως αφού αυτά τα ματς είναι πολύ λίγα, οι τελικοί να διεξαχθούν το προαναφερόμενο διάστημα και ουσιαστικά να ανοίξουν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και στην ΕΠΟ προχώρησαν σε (ακόμα) μία απαράδεκτη και αντιποδοσφαιρική απόφαση. Με το αιτιολογικό πως στα τέλη Αυγούστου πρέπει να ξεκινήσει το Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν, και δεν μπορούσε να πάρει παράταση αυτό!

Share