Κύπελλο Ελλάδας: Στην Κρέστενα ο Ξενοφών για τη β' φάση την Κυριακή (με Δόξα Άρτας)

Τρί, 08/27/2019 - 12:27

Μετά τη νίκη - πρόκριση για τους «κόκκινους» που αγωνίστηκαν την Κυριακή (25/8) στην Κεφαλονιά τον Παλληξουριακό και κατέγραψαν την πρώτη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδας παίρνοντας και το νικηφόρο 0-1 σκορ (φωτό, όπως παρατάχθηκε στο ματς αυτό), η κλήρωση για τους αγώνες της 2ης Φάσης διεξήχθη την Τρίτη 27/8 στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα.

Συμμετέχουν οι 24 ομάδες που προκρίθηκαν από την 1ης Φάση και δημιουργήθηκαν 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες η κάθε μια.

Συνολικά 12 ζευγάρια, από τα οποία θα προκύψουν 12 νικήτριες ομάδες. Οι αγώνες είναι ξανά μονοί, νοκ-άουτ. Και είναι προγραμματισμένοι για την προσεχή Κυριακή 1/9.

Με τον Ξενοφώντα να υποδέχεται στην Κρέστενα τον νικητή του αγώνα Δόξα Άρτας - Ζάκυνθος (έχει μετατεθεί και διεξάγεται την Τετάρτη 28/8 αυτός). Και συγκεκριμένα την ομάδα της Άρτας που επικράτησε με 2-0 σκορ (από ημίχρονο).

Η Δόξα μετέχει στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Άρτας. Πέρυσι τερμάτισε τρίτη. Στον τελικό κυπέλλου κέρδισε με 2-1 τον Σκουφά Κομποτίου, με τον αντίπαλο της να έχει τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα με 70 βαθμούς και πρώτη την Αναγέννηση Άρτας με 78 β.

Στο πρώτο φετινό φιλικό ηττήθηκε εντός από τον ΠΑΣ Αχέροντα Καναλακίου (Πρέβεζας - Γ' Εθνική) με 0-6 στις 19/8, ενώ το Σάββατο ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Αναγέννηση, αγωνιζόμενη η Δόξα Άρτας (προπονητής Νίκου) ως εξής: Νάσης, Δήμος, Τσιγαρίδας, Αράπης, Στέργιος, Τυρολόγος, Κάλλιας, Οικονόμου, Σιλιόγκας, Καλόγηρος, Πατσαβούρας, Παχής, Βασιλάκης, Βελαέτης, Πουσκούλογλου, Παχούλας. Ενώ εναντίον της Ζακύνθου: Παππάς, Δήμος, Στέργιος, Αράπης, Τσιγαρίδας, Τυρολόγος, Καλόγηρος, Οικονόμου (83′ Κάλλιας), Θανάσης (86′ Βασιλάκης), Πατσαβούρας (77′ Βελαέτης), Σιλιόγκας.

- Ο αγώνας έχει έναρξη στις 4.30 μ.μ. (διατητεύει ο Χρονάς - Αχαίας).

Ο Ξενοφών θα έχει απουσίες, αφού ο Τάσος Κουτσογιαννάκης λόγω του γνωστού σημαντικού τραυματισμού στην Κεφαλονιά είναι έξω για καιρό, ο Πλατανίτης που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις στο ματς αυτό, ο Μπουτσικάκης που ως τώρα απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους, ο Παναγόπουλος που δεν έχει ακολουθήσει το πρόγραμμα ως τώρα για επαγγελματικούς λόγους, ο Μπακατσέλος που αποθεραπεύεται από μια επέμβαση κήλης, ενώ ο Κολόκας που παραμένει στην ομάδα ανανέωνοντας, έχει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Κι ο νεαποκτηθείς Φερεκίδης απέμενε να ξεκαθαριστεί αν ως επανεγγραφή δελτίου από 1η Σεπτεβρίου, έχει δικαίωμα συμμετοχής από αυτό το ματς.  

* Όποια ομάδα προκριθεί, θα περάσει στην 3η Φάση. Εκεί συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης ΦΑΣΗΣ και οι 14 ομάδες της FL (Τρίτης Κατηγορίας). Σύνολο 26 ομάδες.

Σχηματίζονται δυο (2) γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο ) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 14 ομάδες της FL, και το δεύτερο (2ο ) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ερασιτεχνικές ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η ΦΑΣΗ.

Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια και ένα 13ο που προκύπτει από τις δυο ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα του 1ου γκρουπ δυναμικότητας όταν θα έχει τελειώσει η κλήρωση.

Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ου γκρουπ). Ο 13ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων της FL θα γίνει στην έδρα της ομάδος που κληρώθηκε πρώτη.

Από τους αγώνες θα προκύψουν 13 νικήτριες ομάδες, που προχωρούν στην 4η φάση, στην οποία θα μετάσχουν και οι ομάδες της και οι 12 ομάδες της S.League 2.

Share