Κύπελλο Ελλάδας: Υποχρεωτική η δήλωση (και για Ξενοφώντα) - Προθεσμίες και βασικά στοιχεία

Τρί, 06/25/2019 - 18:39

Εκδόθηκε από την ΕΠΟ η Προκήρυξη του νέου Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ομάδες, αναφέρεται, έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ομοσπονδία έως την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Πάντως προβλέπεται κι ότι "Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα (ως τέτοια θεωρείται και η δήλωση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο) μπορεί να γίνει δεκτή και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα εφ’ όσον, μέχρι την υποβολή της ή μέχρι την πληρωμή του παραβόλου, δεν διεξήχθη η κλήρωση των αγώνων από την Ε.Π.Ο".

Συνολικά πάντως, η συμμετοχή αναφέρεται ως υποχρεωτική, κι ότι στην περίπτωση μη υποβολής από υποχρεούμενη ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 39 παρ. 2 και 3 του Κ.Α.Π. Εκεί πάντως, επειδή η ΕΠΟ ως γνωστόν συνήθως είναι ένα μπάχαλο, δεν έχουν ακόμα επικαιροποιηθεί οι διατάξεις!!! Αναφέρεται ότι υπάρχει ποινή απώλειας (με τέρματα 0-3 υπέρ της αντιπάλου ομάδος) του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος που δικαιούται να μετέχει η υπαίτια ομάδα, αλλά επίσης αναφέρεται και πως η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής από Ερασιτεχνική ομάδα κυπελλούχο ΕΠΣ για το κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου 2018- 2019 δεν συνεπάγεται κυρώσεις (αυτή όμως ήταν η ...περασμένη). 

Οπότε, για την ακρίβεια της όποιας ποινής, πρέπει να εκδοθεί τον προσεχή ο νέος ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΠ, για τη νέα σεζόν.

Από κει και πέρα, η Προκήρυξη αναφέρει και πως "Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται: α) από το σχετικό παράβολο ως εξής: Για τις ομάδες της Super League1: 5.000 ευρώ, Για τις ομάδες της Super League2: 4.000 ευρώ, Για τις ομάδες της Football League: 3.000 ευρώ, Για τις Ερασιτεχνικές Ομάδες: 500 ευρώ. Καθώς και Βεβαίωση μη οφειλής από την αρμόδια αρχή π.χ. τις οικείες Ε.Π.Σ. των ομάδων.

* Όπως έχουμε αναφέρει κι από προηγούμενα ρεπορτάζ, στην 1η Φάση Συμμετέχουν μόνο οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Από το σύνολο των 53 ομάδων, αφαιρούνται οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, που ήταν ομάδες Γ' Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και αυτές θα συμμετέχουν στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (με τις ομάδες της FL).

Σύνολο ομάδων 1ης Φάσης λοιπόν είναι 47. Θα γίνει δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 συνολικά ομάδες των ΕΠΣ, μετά από κλήρωση, θα συγκροτήσουν 23 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν 23 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες θα είναι μονοί. Η 47η ομάδα που θα παραμείνει τελευταία στην κληρωτίδα θα προκριθεί στην επόμενη ΦΑΣΗ άνευ αγώνα.

Από την 1η Φάση θα προκριθούν οι 23 νικήτριες ομάδες και 1 άνευ αγώνα, Σύνολο ομάδων 24. Και στη 2η Φάση συμμετέχουν οι 24 ομάδες που προκριθήκαν από την 1η Φάση και δημιουργούνται 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες. Μετά από κλήρωση συγκροτούνται συνολικά 12 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν 12 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Οι νικήτριες συνεχίζουν στην 3η Φάση.

Share