Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι αντίπαλοι του Κυπελλούχου Ηλείας – Ημερομηνίες δήλωσης, έναρξης και αγώνων

Δευ, 02/12/2018 - 21:36

 

Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε την προκήρυξη του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Σύμφωνα με την οποία όλες τις ΕΠΣ της χώρας είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν τον Κυπελλούχο τους, το αργότερο ως τις 27 Μαρτίου (Τρίτη).

Ενώ μέχρι και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διοργανώσεις των Ενώσεων και να έχουν προκύψει οι κατά τόπους κυπελλούχοι.

Οι Κυπελλούχες ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΟ, έως την Τρίτη 27 Μαρτίου τη Δήλωση Συμμετοχής (σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας). Κι ακόμα, Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο. (Άρθρα 13,62, 63, 64 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), νόμιμα επικυρωμένη, Παραχωρητήριο γηπέδου, με ευθύνη του Σωματείου που το δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο γήπεδο έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβει Άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια, καθώς και Βεβαίωση μη οφειλής από το Λογιστήριο της Ε.Π.Ο, και της οικείας Ε.Π.Σ..

Χωρίς την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

Η Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών, πρωτότυπη συνοδευόμενη από την βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την Ε.Π.Ο. για τα Σωματεία της Γ' Εθνικής και από τις οικείες Ε.Π.Σ. για τα Σωματεία των Τοπικών πρωταθλημάτων, θα επιδεικνύονται στον Διαιτητή του Αγώνα.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν συμπεριλαμβάνονται στις ήδη κατατεθειμένες, τότε το Σωματείο υποχρεούται να αποστείλει στην Ε.Π.Ο. νέα πρωτότυπη Κατάσταση Υγείας.

* * * Στους αγώνες της 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. - Μελών της Ε.Π.Ο., που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ..
Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί να συμμετάσχει, στις προθεσμίες που ισχύουν ανωτέρω.

Όλες οι ημερομηνίες και οι (πρώτοι) αντίπαλοι

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου (θα είναι μια για μέχρι και το ...τέρμα).

* * * Ο Κυπελλούχος Ηλείας, για τη Β' Φάση έχει τοποθετηθεί στον 5ο όμιλοΑρκαδίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας

Θα κληρωθεί με μια από αυτές τις υπόλοιπες έξι ομάδες στην 1η αγωνιστική (κι αν κερδίσει, με μια άλλη στη συνέχεια κ.τ.λ., ενώ αν επικρατήσει στον όμιλο, θα συνεχίσει αγωνιζόμενος με νικητή από άλλον όμιλο, οι οποίοι συνολικά είναι 8).

Ενώ όλοι οι αγώνες από αυτή τη Β' φάση της διοργάνωσης μέχρι και τον Τελικό, διεξάγονται με το σύστημα απλών (μονών) συναντήσεων αποκλεισμού.

* * * Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Τετάρτη 14 Απριλίου.

Συνολικά, οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2017-2018, θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες, ως ακολούθως:

1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  11-04-2018
2η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  25-04-2018
3η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  09-05-2018
4η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  23-05-2018
5η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  30-05-2018

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα. Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου.

- Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ' Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ' Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.
Εάν στο Τελικό συμμετέχει ένα Σωματείο Γ' Εθνικής και ένα Σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.
Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο, δεν παραμένει στην Κατηγορία.

Το Κύπελλο Ηλείας

Σε ότι αφορά το υπό εξέλιξη φετινό Κύπελλο Ηλείας, οι τέσσερις προημιτελικοί διεξάγονται αυτή την Τετάρτη (14/2) και ώρα 3.00: 

  • Πέλοπας Πύργ. - Ξενοφών Κρ.

  • Ολυμπιακός Ζαχ. - Ενιπέας Λ.

  • ΠΑΟΒ - Νίκη Τραγ.

  • Κένταυρος Μαγ. - Αστέρας Αμαλ.

Οι αγώνες αυτοί είναι ΜΟΝΟΙ (νοκ – άουτ).

* Θα ακολουθήσει η φάση των “4” - ημιτελικοί (διπλοί αγώνες σε αυτήν), που δεν έχουν οριστεί οι ημερομηνίες της. 

- Για τον τελικό, επίσης δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία. Με βάση πάντως τα παραπάνω, δεν φαίνεται πλέον πιθανή η μέρα του Σαββάτου 25 Μαρτίου (μέρα που αλλωστε συνηθίζεται από την ΕΠΣΗ). Αφού για τις 24/3 υπάρχει αγωνιστική Γ' Εθνικής (η 21η - προτελευταία), στην οποία μετέχουν Αστέρας Αμαλιάδας και ΠΑΟ Βάρδας.

Share