Μάγεψε η Φιλαρμονική Λεχαινών!

Κυρ, 08/04/2019 - 11:48

Μία καθ’ όλα οργανωμένη συναυλία… Μία συγκλονιστική μουσική ερμηνεία… καθήλωσε ένα συγκινητικό κοινό που ξεπέρασε τα 1000 άτομα

Όλα αυτά προσέφερε η Φιλαρμονική Λεχαινών, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Λεχαινών.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών υπό την άψογη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Ευρυσθενη Χατζηγιάννης μάγεψε κυριολεκτικά το πολυπληθές της κοινό, ερμηνεύοντας γνωστά ξένα μουσικά έργα αλλά και ένα αξιοζήλευτο ελληνικό πρόγραμμα γνωστών συνθετών, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα των παρευρισκομένων που είχαν σπεύσει να τιμήσουν με τη παρουσία τις προσπάθειες των μελών της Φιλαρμονικής.

Στο τραγούδι εντυπωσίασαν οι εξαιρετικές ερμηνείες  της Στεφανιας Συλλαϊδή και του Νίκου Μπουσδουκου  που συνεργάστηκαν 
με τη Φιλαρμονική.

Η συναυλία ξεκίνησε με  ένα σύντομο λογο από τον πρόεδρο της  Φιλαρμονικής, Ανδρέα Μίγκο και αμέσως μετά τους  χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλληνης κ. Ναμπιλ Ιωσηφ Μοραντ,τον βουλευτή κ. Διονύση Καλαματιανό και τον πρόεδρο της τοπικης κοινότητας Λεχαινων κ. Γιώργο Γαλάτη έδωσε τη σκυτάλη στο Μαέστρο και στους άξιους μουσικούς της Φιλαρμονικής.

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε αποσπάσματα από ταινίες του ξένου κινηματογράφου μερικά από τα οποία παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες που απαιτούσαν μεγάλη μουσική δεξιοτεχνία (Avengers, Last of Mohican, Conquest of paradise κλπ) Το δεύτερο μέρος είχε ελληνικά τραγούδια που τα ερμήνευσαν ιδανικά η μοναδική Στεφανία Συλλαϊδή ο πολύ καλός Νίκος Μπουσδουκος και τους συνόδευσε στο βιολί η καταπληκτική Αλεξάνδρα Συλλαϊδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ αυτή τη συναυλία συμμετείχαν και οι καθηγητές που δίδαξαν στο 5ημερο σεμινάριο της Φιλαρμονικής Λεχαινων, μουσικοί διεθνώς καταξιωμένοι, μέλη της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους έδωσαν διαφορετικό αέρα  στη συναυλία και χρωμάτισαν ιδιαίτερα κάποια κομμάτια.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών είναι ένας σύλλογος που κλείνει 87 χρόνια δράσης , συνεχίζοντας να εκπαιδεύει τα παιδιά του Δήμου  και  παρουσιάζει ένα πολύ καλό μουσικό σύνολο που εκπροσωπεί επάξια,  παντού όπου εμφανίζεται,  την περιοχή.

Είναι μια   ευχάριστη   εικόνα   από 60 παιδικά πρόσωπα,με πληθος μουσικων οργανων,απο τα πιο συνηθισμενα μεχρι και ομποε (!) και φαγκοτο (!)να συμμετέχουν με πάθος και ενθουσιασμό, κάνοντας τη  Φιλαρμονική Λεχαινών κορυφαία, ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες Φιλαρμονικές, που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες

Η αγάπη τους για την μουσική που αγγίζει τα όρια του πάθους και  η μουσική τους κατάρτιση που αγγίζει τα όρια του επαγγελματισμού, οδηγούν  σε ένα ακουστικό αποτέλεσμα που κερδίζει τον ενδιαφέρον των ακροατών.

Τα παιδιά- μέλη της ιστορικής και διάσημης Φιλαρμονικής Λεχαινών  είναι η καρδιά της, η ψυχή της, είναι η ιστορία της και η συνέχειά της. Η Φιλαρμονική Λεχαινών, εντυπωσιάζει παντού με τη παρουσία της και συμμετέχει σε εκδηλώσεις  σε πολλά μέρη της  Ελλάδας.

Πολλά από τα παιδιά που συμμετέχουν στη φιλαρμονική  όταν ενηλικιωθούν,  συνεχίζουν εμπεριστατωμένες μουσικές σπουδές.
Ξεχωριστή ευχάριστη έκπληξη στους ακροατές, πέρα από την άψογη εμφάνιση των μουσικών, προκάλεσε και η αρτιότητα οργάνωσης της συναυλίας, ύστερα από φιλότιμες και εξαντλητικές προσπάθειες του Δ.Σ του Συλλόγου Φιλόμουσων Λεχαινών «Ο ΟΡΦΕΥΣ», αφού μερίμνησε τόσο για την ανεύρεση των χορηγών της συναυλίας όσο και για την υλικοτεχνική υποδομή, το οπτικοακουστικό υλικό, τα σκηνικά κλπ.


Με την πάροδο του χρόνου, και σύμφωνα πάντοτε με τις απαιτήσεις των καιρών, η φιλαρμονική έχει εξελιχθεί  σ΄ένα ευέλικτο σχήμα, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό της μέσα από νέες μουσικές πηγές, πραγματοποιώντας συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, με την σκέψη πάντοτε στους νέους δημιουργούς, ατενίζοντας με σεβασμό παρ΄όλα αυτά το παρελθόν…

Κινήσεις που της επιτρέπουν  να τολμά, να ονειρεύεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα, που ενθουσίαζουν τους Λεχαινίτες  και όχι μόνο.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών  συνεχίζει επάξια το ρόλο της, ως ένα σημαντικό πολιτιστικό κύτταρο της ευρύτερης περιοχής, που συμβάλλει διαχρονικά στα υγιή ιδεώδη και τις αρχές της προσφοράς για την  πολιτιστική ανάπτυξη τόσο του τόπου της, όσο και ευρύτερα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φιλόμουσων Λεχαινών ευχαριστεί από καρδιάς τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς της συναυλίας, όλους εκείνους επώνυμους ή ανώνυμους που προσέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο υπηρεσίες ώστε να στηθεί και να παρουσιαστεί το έργο της Φιλαρμονικής Λεχαινών και ιδιαιτέρως τη συγκινητική προσέλευση όλου αυτού του κόσμου που παρευρέθη και απόλαυσε τη συναυλία.

Τα περισσότερα εύσημα ανήκουν σαφώς στους μουσικούς της Φιλαρμονικής Λεχαινών, που με αυταπάρνηση και κόπο εργάστηκαν πυρετωδώς για την εξαιρετική απόδοση και  εμφάνιση τους.

Share