ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Καμία δέσμευση για τον χρόνο έναρξης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος. Το "μεγάλο κόλπο" με... τις φωτογραφήσεις

Τρί, 09/18/2018 - 08:45

 

Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών συμμετείχαν οι τρείς Βουλευτές Ηλείας που έχουν εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ κκ. Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γεράσιμος Μπαλαούρας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, Πηνειού Αλέξης Καστρινός καθώς και εκπρόσωπος του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Στα τέλη Οκτώβρη θα σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οκτώ εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος είπε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο υπουργός είπε ότι η  Επιτροπή των Διαγωνισμών έχει ολοκληρώσει με τις 5 από τις 8 εργολαβίες (σ.σ. εργολαβίες 4-5-6-7-8)που αφορούν το βόρειο τμήμα που ενώνεται με την Ολυμπία Οδό, ενώ θέμα χρόνου είναι να ολοκληρωθεί και η αιτιολόγηση για το πρώτο κομμάτι (σ.σ. Δουνέικα- Πύργος). Μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει και ο έλεγχος από πλευράς της επιτροπής στις εργολαβίες 2 και 3 κι η διαδικασία θα λήξει είτε με τον πρώτο είτε με τον δεύτερο μειοδότη ενώ, ο πλήρης έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί έως και το τέλος Οκτώβρη. Στη συνέχεια οι εργολαβίες θα πρέπει να περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο όπου υπάρχει περιθώριο ενός μήνα προκειμένου να ληφθεί απόφαση αναφορικά με το έργο.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είπε και οι οκτώ εργολαβίες να σταλούν μαζί εκτός κι ας υπάρξουν ενστάσεις στις εργολαβίες 2 και 3.

Αποφασίστηκε να υπάρξει και νέο ραντεβού στις 29 Οκτωβρίου.

Γ. Γεωργιόπουλος: «Έχουμε τις επιφυλάξεις μας»

«Σαν Περιφέρεια διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για την ολοκλήρωση του έργου με την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες και προτείναμε είτε επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, είτε νέα διαγωνιστική διαδικασία με ενιαία σύμβαση. Από τη στιγμή που ο υπουργός απέρριψε τις προτάσεις μας αντιπροτείναμε να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οκτώ εργολαβίες προκειμένου το έργο να ξεκινήσει ολοκληρωμένα εάν δοθεί το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό. Πάντως, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την ολοκλήρωση του έργου μέσα στο διάστημα των 42 μηνών που προβλέπεται, καθώς μέχρι το τέλος του 2022 το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Πλήρη δικαίωση του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ όταν στις αρχές του 2017 γράφαμε ότι το έργο δεν θα ξεκινήσει ούτε το 2018.

 

Το "μεγάλο κόλπο" με τις φωτογραφήσεις και την έναρξη του έργου.

Το έργο επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να αρχίσει το 2018.

Τι θα γίνει;

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019, μόλις τρεις (3) μήνες πριν τις Ευρωπαικές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και πιθανές Εθνικές Εκλογές ή στην καλύτερη περίπτωση επτά (7) μήνες πριν τις Εθνικές εκλογές θα ξεκινήσει η 5η ή η 6η εργολαβία του έργου.

Εκεί τα "εγκαίνια" του έργου θα γίνουν φιέστα!!!

Φωτογραφήσεις, video, βαρύγδουπες δηλώσεις από Κυβέρνηση, βουλευτές, Περιφέρεια, Δημάρχους...

Δεκάδες χειροκροτητές στην φιέστα...

 

Στα μέσα Απριλίου 2019  μόλις ένα (1) μήνα πριν τις Ευρωπαικές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και πιθανές Εθνικές Εκλογές ή στην καλύτερη περίπτωση τέσσερις (4) μήνες πριν τις Εθνικές εκλογές θα ξεκινήσει η 5η ή η 6η εργολαβία.

Νέα μεγαλύτερη φιέστα...

Νέες Φωτογραφήσεις, video, βαρύγδουπες δηλώσεις από Κυβέρνηση, βουλευτές, Περιφέρεια, Δημάρχους...

Εκατοντάδες χειροκροτητές στην φιέστα...

 

Ζήτω, Ζήτω, Ζήτω, σε Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δημάρχους...

Ζήτω στους ηρωικούς Μαυρογιαλούρους αλλά...  χωρίς φιλότιμο...

 

Πάλι ψήφο με την ελπίδα και... την κοροιδία... το τίποτα...

 

Share