Μικτές ομάδες: Κ-12 και Κ-14 ετών η Παίδων και Νέων της προσεχούς σεζόν

Σάβ, 08/10/2019 - 15:00

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ενημέρωση της προς τις Ενώσεις, κάνει γνωστό ότι κατεβαίνει το ηλικιακό όριο και τη νέα σεζόν κάθε Ένωση θα λειτουργήσει Μικτές Ομάδες στις ηλικίες των Κ-12 και Κ-14 ετών, ενώ θα δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην στελέχωση και θα επιχορηγήσει με το ποσό των 5.000 ευρώ την πρόσληψη προπονητών που θα πληρούν τα κριτήρια που αναγράφονται στον κανονισμό των προπονητών. 

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ενημέρωση της ΕΠΟ:

 - Κάθε Ένωση θα πρέπει να εναρμονίσει την προκήρυξή της με τον Κανονισμό Προπονητών που ενέκρινε η τελευταία Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. (31.7.2019). Ήδη οι κανονισμοί είναι αναρτημένοι στο επίσημο site της Ομοσπονδίας. 

- Κάθε Ένωση θα λειτουργήσει Μικτές Ομάδες στις ηλικίες των Κ-12 και Κ-14.

Η Ε.Π.Ο. θα ανακοινώσει τη νέα μορφή των αγώνων που σύντομα θα αποσταλλεί. 

- Επιπλέον η ΕΠΟ θα υποστηρίξει οικονομικά την κάθε Ένωση με το ποσό των 5.000 ευρώ. Το ποσό θα δοθεί για την πρόσληψη προπονητών που θα έχουν την εποπτεία λειτουργίας των Μικτών ομάδων με τα ανάλογα – κατάλληλα κριτήρια (αναγράφονται στον Κανονισμό Προπονητών). Κάθε Ένωση οφείλει να αποστείλει την δεκάμηνη σύμβαση (Σεπτέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020) που θα υπογράψει με τους προπονητές της στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΕΠΟ. 

- Μία νέα ακόμη πρωτοβουλία της ΕΠΟ είναι η διοργάνωση ανά Ένωση επιμορφωτικών σεμιναρίων (διάρκειας 6 ωρών) με την συμμετοχή όλων των προπονητών που ανήκουν στην κάθε Ένωση και δραστηριοποιούνται – εργάζονται σε Τμήματα Υποδομής συλλόγων (σε Αναπτυξιακές ηλικίες). Στο σεμινάριο θα γίνει ανάλυση του τρόπου προπόνησης όλων των αναπτυξιακών ηλικιών και η οργάνωση ενός ετήσιου κύκλου προπόνησης ανά ηλικιακό τμήμα. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι υποχρεωτική και δωρεάν.

Share