Μ.Κατρίνης:"Η απάντηση της κυβέρνησης για το δρόμο Πάτρα-Πύργος είναι να περιμένουμε 6 μήνες, όχι για να ξεκινήσει το έργο αλλά για να μας πουν τι θα γίνει…"

Παρ, 11/29/2019 - 16:18

"Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ήταν και είναι ανέτοιμη, δεν έχει σχέδιο για την υλοποίηση του έργου του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Αυτό που μας λέει ο Υπουργός Υποδομών κ.Καραμανλής είναι να περιμένουμε 6 ακόμα μήνες όχι για να αρχίσουν τα έργα αλλά για να απαντήσει η Ε.Ε για το τι πρόκειται να γίνει και αν γίνει. ‘’ επισημαίνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει και η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Κατρίνης μετέφερε την ανησυχία των πολιτών της Ηλείας για την καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου αλλά και στον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει το έργο χωρίς χρηματοδότηση και να ζητηθεί η επιστροφή από την Ε.Ε των 293 εκ.ευρώ στο Ταμείο Συνοχής.

Αναφέρθηκε στις συντριπτικές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης που ακύρωσε μια δρομολογημένη διαδικασία και προχώρησε στην κατάτμηση του έργου, αποτέλεσμα που οδήγησε στην καθυστερημένη ένταξή του αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του. Έργο, που αν είχε ξεκινήσει το 2014, τώρα θα είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Ο Υπουργός Υποδομών κ.Καραμανλής είπε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στο να πείσει την Ε.Ε για την μεταφορά του έργου, ως έργο γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο (κάτι που στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει νέα καθυστέρηση), ή την ένταξή του στην Ολυμπία Οδό.

Δεν είχε όμως απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο κ.Κατρίνης όπως:

-Για το πρόσθετο κατασκευαστικό κόστος  αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

-Για το κόστος που θα επωμιστούν οι πολίτες από στην εφαρμογή των διοδίων.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης "η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το ίδιο ακριβώς λάθος με αυτό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου του δρόμου "Πάτρα-Πύργος". Ουσιαστικά αυτό που μας λέει η κυβέρνηση που έχει ήδη 5 μήνες στην εξουσία είναι να περιμένουμε άλλους 6 μήνες για να μας πει τι τελικά θα κάνει."

Share