Μ.Κατρίνης:"Ο κ. Καραμανλής αποφεύγει να απαντήσει στη Βουλή για το δρόμο «Πάτρα-Πύργος"

Τρί, 11/12/2019 - 10:24

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ο υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής δεν έδωσε ξεκάθαρο στίγμα για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου «Πάτρα-Πύργος» ούτε στη σημερινή συνάντηση με τους δημάρχους της Ηλείας.

Η κυβέρνηση πάγωσε το έργο με την αναστολή των προκαταβολών για την έναρξη των έργων στα πέντε από τα οκτώ κομμάτια του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος», κάνοντας ότι ακριβώς έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015.

Και στις δύο περιπτώσεις οι μεγάλοι  χαμένοι είναι η Ηλεία και οι πολίτες της.

Ο κ. Καραμανλής μόλις πριν από 4 ημέρες μίλησε για την προοπτική παραχώρησης του έργου στην Ολυμπία Οδό. Ουσιαστικά δηλαδή ξαναγυρίζουμε εκεί που είμαστε πριν από 5 χρόνια, με τη διαφορά βέβαια πλέον ότι η εξέλιξη του έργου είναι αβέβαιη.

 Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς γνωρίζει την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά κυρίως τις προθέσεις της Ε.Ε αφού αν δεν ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το 2023 χάνεται η χρηματοδότηση και θα ζητηθεί η επιστροφή 293 εκ. ευρώ από τη χώρα μας.

Ίσως για αυτό απέφευγε ο κ. Καραμανλής να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στις ερωτήσεις που έχω καταθέσει και κυρίως να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

1ον) Ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης στην Ε.Ε για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος και τι πιθανότητες έχει να γίνει αποδεκτή.

2ον) Έχει συνυπολογίσει ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις  προσφυγές των αναδόχων στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια;

3ον) Μπορεί να δώσει μια ακριβή εκτίμηση για το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου και το κόστος που θα προκύψει για το ελληνικό δημόσιο από τις αποζημιώσεις των αναδόχων;

 

Share