Μύκονος: Με τεχνογνωσία... Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορονοϊού - Στο κόλπο και Γάλλοι «παίκτες»

Πέμ, 08/06/2020 - 22:35

Σηµαντικό ρόλο παίζει η επιλογή ενός διάσηµου dj, ο οποίος µε µια ανάρτησή του µπορεί να εξασφαλίσει την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για το πάρτι

Με εφόδιο τις γνώσεις από τον ισπανικό «ιερό τόπο» του κλάµπινγκ, που δεν είναι άλλος από την Ιµπιζα, οµάδες διοργανωτών έχουν καταφθάσει στη Μύκονο µε σκοπό το «στήσιµο» ιδιωτικών πάρτι σε βίλες του νησιού. Η «κόντρα» µεταξύ των δύο νησιών, που αποτελούν σύµβολα των απανταχού κλάµπερς, φαίνεται πως φέτος, ελέω κορονοϊού, έχει «κοπάσει», µε τη Μύκονο να γίνεται η επικρατέστερη επιλογή για τους διοργανωτές των ξέφρενων πάρτι, καθώς η εικόνα του νησιού των Βαλεαρίδων µοιάζει αποκαρδιωτική.

Στο παιχνίδι της Μυκόνου έχουν µπει και «παίκτες» από τη Νότια Γαλλία, οι οποίοι κατέχουν τις γνώσεις για την προσέλκυση τουριστών σε τέτοιου είδους «µαζώξεις». Το πρώτο βήµα είναι η ενοικίαση κάποιας πολυτελούς κατοικίας στο Νησί των Ανέµων. Μιας κατοικίας, βέβαια, που να µπορεί να «φιλοξενήσει» στους χώρους της τουλάχιστον 500-1.000 άτοµα.

Στη δεύτερη φάση απαιτείται η εύρεση τρόπου πρόσκλησης και γνωστοποίησης του πάρτι. Αυτό µπορεί να επιτευχθεί µε διαφορετικές µεθόδους. Ο παραδοσιακός τρόπος θέλει τους «κράχτες» των οργανωτών να διαδίδουν τη φήµη σε γνωστά καταστήµατα και beach bars στο Νησί των Ανέµων. Ωστόσο, για να αυξηθεί ο αριθµός των προσκεκληµένων σηµαντικό ρόλο παίζει η επιλογή ενός διάσηµου dj, ο οποίος µε µια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασµό του µπορεί να εξασφαλίσει την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης. Εναλλακτικά, το κάλεσµα µπορεί να γίνει µε τον εντοπισµό στίγµατος του κινητού τηλεφώνου και την αποστολή πρόσκλησης ενδιαφέροντος στα social media.


Πριβέ πάρτι στη Μύκονο: Τρεις ακόμη συλλήψεις για διατάραξη κοινής ησυχίας

Η τοποθεσία παραµένει µυστική µέχρι την τελευταία στιγµή και κανείς από τους καλεσµένους δεν γνωρίζει πού θα κατευθυνθεί το βράδυ. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της φιέστας οι πελάτες λαµβάνουν µήνυµα, στο οποίο εµφανίζονται οι συντεταγµένες της βίλας αλλά και φωτογραφίες προκειµένου η πρόσβαση να είναι εύκολη. Ωστόσο, το ρίσκο είναι µεγάλο για τους διοργανωτές, γεγονός που αυξάνει και την τιµή του «µαγικού» εισιτηρίου για ένα τέτοιο πάρτι, που δεν απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια. Η είσοδος σε ένα ιδιωτικό πάρτι κυµαίνεται από 500 έως και 1.000 ευρώ. Η τιµή καθορίζεται από την τσέπη του εκάστοτε πελάτη, αφού προηγουµένως έχει ελεγχθεί είτε διά ζώσης είτε έπειτα από «σκρολάρισµα» στα µέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

Στην τιµή, που µπορεί να φτάσει σε πενταψήφιο νούµερο ανάλογα και µε τον dj της βραδιάς, περιλαµβάνεται άφθονο αλκοόλ αλλά και «ελιξίρια», όπως διαφηµίζονται στο νησί οι ναρκωτικές ουσίες. Οι πληρωµές γίνονται µε POS σε λογαριασµούς του εξωτερικού ή µε µετρητά, ενώ δίνεται ατοµική πρόσκληση ή «βραχιολάκι» ως πάσο εισόδου για τους πελάτες. Το σχέδιο των διοργανωτών έµοιαζε να δουλεύει αρκετά καλά µέχρι την έναρξη των διαµαρτυριών από τους ιδιοκτήτες κλαµπ και beach bars του νησιού. Τότε παρατηρήθηκε µια συγκεκριµένη βίλα που φιλοξενούσε, ως φαίνεται, ασταµάτητα πάρτι, µε αποτέλεσµα την περασµένη Τετάρτη να πραγµατοποιηθεί και η πρώτη σύλληψη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, συνελήφθη ενοικιαστής βίλας, υπεύθυνος για πάρτι µε πολλούς καλεσµένους και µεγάλο συνωστισµό, ενώ η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων του νόµου περί διατάραξης κοινής ησυχίας, καθώς η Αστυνοµία δεν µπορεί να εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους οικιακού ασύλου αν δεν διαπιστώνεται κάποιο αυτόφωρο αδίκηµα. Ο διαχειριστής φέρεται να βγήκε στην είσοδο και να παραδέχθηκε στους αστυνοµικούς πως έκανε πάρτι, µε αποτέλεσµα να συλληφθεί, αν και οι αστυνοµικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να µπουν µέσα στο σπίτι και να διαπιστώσουν αν πράγµατι υπήρχε συνωστισµός και παραπάνω άτοµα από όσα θα έπρεπε στη βίλα.

Την ίδια ώρα, µεγάλη ανησυχία προκαλούν στις Αρχές και τα ξέφρενα beach parties σε γνωστά µαγαζιά του νησιού. Μάλιστα, αν και ένα από τα καταστήµατα αυτά είχε πρόσφατα δεχθεί πρόστιµο και «λουκέτο» λόγω µη τήρησης των µέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, µόλις πριν από λίγες ηµέρες παρουσίαζε και πάλι αποκαρδιωτική εικόνα. Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης, στο συγκεκριµένο µαγαζί έπαιξε µουσική η διάσηµη dj Carlita και οι εικόνες που η ίδια ανέβασε στο Instagram της είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε, µε πελάτη να ανεβάζει βίντεο από το γεµάτο µαγαζί µε λεζάντα «Corona who?». Αξίζει να σηµειωθεί ότι από το προηγούµενο βράδυ βρισκόταν στο νησί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γεγονός που δεν φαίνεται να πτόησε τους ιδιοκτήτες σε ακόµη δύο beach bars στις παραλίες της Παράγκας και του Paradise.

Το συγκεκριµένο θέµα, µάλιστα, συζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη µε τις τοπικές Αρχές και τους επαγγελµατικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, όπου έλαβε ξανά διαβεβαιώσεις για ευλαβική τήρηση των µέτρων. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονοµικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνοµικές δυνάµεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληµατικότητας και της ανοµίας στο νησί» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε και το κτίριο που θα στεγάσει τη νέα Αστυνοµική Υπηρεσία. Σηµειώνεται, τέλος, ότι ο υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τη Μύκονο στο αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα, για να εποπτεύσει την εφαρµογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.

 

 

https://www.ethnos.gr/

Share