Νέα Δημοτική Αρχή Πύργου: H ορκωμοσία, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, ο πρόεδρος ΔΣ, οι Αντιδήμαρχοι, ο συνεργασίες και μια πιθανή παραμονή που θα συζητηθεί

Δευ, 08/26/2019 - 01:11

Σε πέντε (5) ημέρες, την 1η Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή Πύργου με δήμαρχο τον Τάκη Αντωνακόπουλο.

H ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Πάρκου Ξυστρή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πύργου.

 

ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πρώτη κίνηση του νέου Δημάρχου είναι ο ορισμός Αντιδημάρχου - Αναπληρωτής Δημάρχου.

Αυτό θα γίνει αμέσως, πιθανόν την πρώτη ή την δεύτερη ημέρα της νέας Δημοτικής Αρχής, γιατί ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει επαφές σε Υπουργεία, Υπηρεσίες, κλπ για να προωθήσει την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του Δήμου όπως της καθαριότητας, των Χρηματοδοτήσεων κλπ. Χρειάζεται λοιπόν ορισμός Αναπληρωτή Δημάρχου.

Αντιδήμαρχος - Αναπληρωτής Δήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες του www.Iliaoikonomia.gr, θα ορισθει ο Δικηγόρος και πρώην προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεσσαλάς.

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο δικηγόρος Νώντας Κυριαζής

 

 

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

Σύμφωνα με  πληροφορίες του www. Iliaoikonomia.gr Αντιδήμαρχοι ή Εντεταλμένοι Σύμβουλοι θα είναι:

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος θα είναι Αντιδήμαρχος. Ο ίδιος επιθυμεί Οικονομικών υπηρεσιών αλλά μάλλον θα είναι Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Η  Αλικάκη-Τζανέτου Ρούλα θα είναι Αντιδήμαρχος για Προνοιακά θέματα στην θέση της Ανδριάννας Αγγελακοπούλου.

Ο Νίκος Κοτσώνης θα ειναι Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα το Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου εκτός Πύργου

Αντιδήμαρχος ή Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Καθαριότητα θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη του Στάθη Καννή (χωρίς την έγκριση της παράταξής του)  Φραγκαντώνης Παναγιώτης.

Θέση Αντιδημάρχου ή Εντεταλμένου Συμβούλου θα καταλάβει ο Βγενόπουλος Ανδρέας  

Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα είτε καθαριότητας είτε πρασίνου θα είναι από την παράταξη του Αντώνη Καράμπελα ο Διονύσιος Μπέλτσος

 

Ο ίδιος ο Δήμαρχος κρατά και δεν εκχωρεί σε κάποιον Αντιδήμαρχο την υπογραφή των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής

 

 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο Αντώνης Καράμπελας  της παράταξης  "Έργο Πολιτών" και ο Γιάννης Αργυρόπουλος με την παράταξη "Όραμα Δημιουργίας" από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών έχουν συμφωνήσει σε συνεργασία με ην Δημοτική Αρχή και τον Τάκη Αντωνακόπουλο.

Έχουν συμφωνήσει και σε προγραμματικές θέσεις.

Από την παράταξη του Αντώνη Καράμπελα ο μόνος που μπορεί να είναι Αντιδήμαρχος είναι ο ίδιος και κανείς άλλος.

Αυτό θέλει και ο Δήμαρχος αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της παράταξής του Αντώνη Καράμπελα.

Ο Αντώνης Καράμπελας φαίνεται να δηλώνει το τελευταίο χρονικο διάστημα απασχολημένος.

Αν θελήσει ο Αντώνης Καράμπελας να είναι Αντιδήμαρχος θα είναι, αν προτείνει άλλον η πρότασή του μάλλον δεν θα γίνει δεκτή από τον Δήμαρχο.

 

 

ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Είναι αναμφισβήτητο ότι για να μπορει να μπεί ο Δήμος σε τροχιά ανάπυξης και να βγεί από την πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η συμμετοχή όλου του ικανού δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Ο Γιώργος Ανδριόλας, μηχανικός, σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ πήγε αρκετά καλά. Αν είχε και την πλήρη στήριξη της Δημοτικής Αρχής θα πήγαινε καλύτερα.

Ο νέος Δήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  πιθανόν να εξετάσει την παραμονή του στην θέση του, αν αυτός το επιθυμεί και δεν φέρει αντιδράσεις ο επικεφαλής της παράταξής του Κώστας Νικολούτσος.

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Κατακόλου) αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.

 

Διευθυντής Γραφείου Δημάρχου
 
Προβλέπεται θέση Διευθυντού Γραφείου Δημάρχου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του www. Iliaoikonomia.gr, στο γραφείο του Δημάρχου θα βρίσκονται ο Διευθυντής του ΚΕΠ Γιάννης Κουλούκης και ο Γιώργος Καραστέργιος.
Πρόκειται για πολύ καλές επιλογές.
 
 

 

Προγραμματισμός - Στόχοι
 
Ήδη έχει αρχίσει ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη του Δήμου με βασικό στόχο προτεραιότητας να μην χαθεί κανένα Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα από αυτά που βρίσκονται σε εφαρμογή ή από αυτά που θα τεθούν σε ισχύ.
Ένας δεύτερος μεγάλος στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας όπως καθαριότητα, φωτισμός, οδοποιία, κυκλοφοριακό, ευταξία της πόλης κλπ, στα οποία αυτή την στιγμή ο Δήμος βρίσκεται σε δύσκολο σημείο.

 

 
Ολοι οι Δημότες περιμένουν πολλά απο την νέα Δημοτική Αρχή και τον νέο Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, προκειμένου ο Δήμος Πύργου να φύγει από το τέλμα της υπανάπτυξης και της μιζέριας.
Να γίνει η πραγματική Πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας

 

 

 

 

 

 

Share