Νέα Γ' Εθνική: Η ΕΠΟ βάζει τελικά έναν υποχρεωτικό “μικρό” (αντί δυο)

Κυρ, 06/09/2019 - 21:51

Η ΕΠΟ προχωράει στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής (τέταρτης στη σειρά πλέον) και ως γνωστόν, με αναφορά ήδη από την περυσινή προκήρυξη, έχει επαναφέρει το θέμα των υποχρεωτικών “μικρών” στην ενδεκάδα.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 (αυτή δηλαδή που ολοκληρώθηκε) ήταν υποχρεωτική (μόνο) η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα (18άδα), δύο ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 01.01.1997 και εντεύθεν, και δεν θα έπρεπε οι δυο θέσεις τους στην 18άδα να καλύπτονται από ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρούσε την συγκεκριμένη υποχρέωση, υπήρχε πρόβλεψη να του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά αγώνα που δεν το είχε κάνει.

Για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, με βάση της προηγούμενη πρόβλεψη ήδη της προκήρυξης από πέρυσι, θα ήταν υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα αλλά και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας γεννηθέντων την 01.01.1998 και εντεύθεν

Όπως φαίνεται πάντως, κατά τις τελευταίες πληροφορίες, μετά και την συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία έγινε την Παρασκευή (7/6) στα γραφεία της ΕΠΟ αποφασίστηκε πως κάθε ομάδα της Γ' Εθνικής θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει στην ενδεκάδα έναν τέτοιο μικρό (και όχι δυο, αφού ήδη κάποιες ομάδες αντιδρούν σε αυτή την επαναφορά του παλιότερου αυτού, κι όχι πετυχημένου, μέτρου)... 

Παράλληλα αναμένεται πως οι “μικροί” θα επιβάλλεται να είναι τρεις στο σύνολο (+2 στην 18αδα). 

- Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις παραπάνω αποφάσεις, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται ακόμα και τη Δευτέρα (10/6).

Share