ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: "Μαζική αντεπίθεση για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων"

Παρ, 03/22/2019 - 23:30
*Στο νομό Ηλείας βρέθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Βουλευτής Αχαϊας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος
 
*Επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αμαλιάδας και τον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
 
*Παρουσίασε τους πρώτους Περιφερειακούς Συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
 
 
 
Το νομό Ηλείας επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Δυτική Ελλάδας και Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανσόπουλος. Ο κ. Καραθανασόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας και τον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο κτήριο της ΠΕΔ στον Πύργο όπου και παρουσίασε τους πρώτους περιφερειακούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
 Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ Γιαννη Τεφάνη που αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε το κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος με τον κ. Καραθαναασόπουλο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας αλλά και στον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού.
 Για το νοσοκομείο Αμαλιάδας ο Γιάννης Τεφάνης ανέφερε μεταξύ άλλων "οτι αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και με το Γ.Ν. Πύργου που επίσης υπάρχουν σοβαρά προβληματα και η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο. Επίσης επισκεφθήκαμε τον ΓΟΕΒ όπου εδώ και πέντε μήνες το προσωπικό παραμένει απλήρωτο. Η δέσμευση που πήραν οι εργαζόμενοι ήταν ότι τέλος Απριλίου θα τους δοθούν οι οφειλές για το 2018.
  Οι παρεμβάσεις μας αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και σε άλλους χώρους εργασίας και κατοικίας".
 
 
"Αντίσταση και πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές"
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος που τόνισε οτι στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η μαζική αντεπίθεση στις αντιλαϊκές πολιτικές με στόχο να προασπιστούν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.
    Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων "Η μάχη που θα δώσουμε εμείς στην Λαϊκή Συσπείρωση πρέπει να είναι ενιαία σε όλες τις κάλπες γιατί ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού μας και της νεολαίας στην επίθεση που δέχεται στη ζωή και τα δικαιώματά τους από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Από την Ε.Ε. αλλά και από τους Δήμους και τις Περιφέρειες που αποτελούν στηρίγματα αυτής της πολιτικής. Η Δημοτική και η Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί μέρος του κράτους και μαζί με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. δρουν ενιαία, δρουν εχθρικά απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του. Έχουν ενεργό ρόλο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην εξιδείκευση της αντιλαϊκής πολιτικής συμβάλοντας στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή άλλωστε είναι η κόκκινη γραμμή που δένει τον Καποδίστρια με τον Καλλικράτη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και αυτή του Κλεισθένη με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 Οι διοικητικές αυτές μεταρρυθμίσεις που έγιναν αλλά και εξελίσσονται στην τοπική διοίκηση δεν έφεραν, ούτε θα φέρουν ποτέ μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Δεν μπορούν να αναιρέσουν τις Περιφερειακές ανισομετρίες, δεν μπορούν να αναιρέσουν τις κοινωνικές ανισότητες, την συγκέντρωση του πλούτο σε λίγα χέρια.
 Καμία φιλολαϊκή τοπική ή περιφερειακή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων".
 
"Δέσμιοι των αντιλαϊκών πολιτικών Δήμοι και Περιφέρειες"
 
 Συνεχίζοντας ο κ. Καραθανασόπουλος επέρριψε σοβαρές ευθύνες στις Περιφέρειες και τις πολιτικές τους αφού όπως ανέφερε δεν υλοποιούν έργα και υποδομές που είναι απαραίτητες για τις λαϊκές ανάγκες.
Όπως σημείωσε "Έργα και υποδομές όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση δεν είναι επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν στηρίζονται από τις κυβερνήσεις αφού δεν προσφέρουν τα προσδωκόμενα κέρδη στους επιχειρηματίες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όλα δηλαδή θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  Η ισχυροποίηση των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ συνολικότερα μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. 
Μπορούμε να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον συμβιβασμό με την φτώχεια, και με τα διάφορα φιλοδωρήματα από το τραπέζι των πλουσιών. Η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εμπλέκει ολοένα και περισσότερο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την χώρα και το λαό μας.
Μπορούμε να εκφράσουμε την γνήσια αμφισβήτηση της Ε.Ε.".
 
Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Π.Ε. Ηλείας
 
 
 
Ολοκληρώνοντας ο κ. Καραθανασόπουλος παρουσίασε τους πρώτους περιφερειακούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Π.Ε Ηλείας.
Αυτοί είναι οι εξής:
 
1)Τρύφωνας Αθανασόπουλος - καθηγητής, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας, πρώην Δήμαρχος Ανδρίτσαινας
2)Γιολάντα Αποστολοπούλου - Καθηγήτρια, μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου - Ολυμπίας
3)Παναγιώτης Γιάνναρος -Συνταξιούχος, Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Περιχώρων
4)Βίκτωρας Θωμόπουλος - αυτοαπασχολούμενος Γεωπόνος
5)Γιώργος Καραπάνος - Συνταξιούχος ΕΒΕ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας
6)Παναγιώτα Λυμπεροπούλου - Αγρότισσα, μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαχάρως και μέλος του Δ.Σ της Ομάδας Γυναικών Πύργου
της ΟΓΕ
7)Αθανασία Ξενοστάθη - μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ
8)Γιάννης Τεφάνης - Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ
9)Σπύρος Τζαβάρας - Τεχνικός Υγραερίου. 
 
Του Θοδωρή Λάμπρου
 
 
 
  
Share