Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση για τον δρόμο

Τρί, 02/25/2020 - 20:29

Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις του για τους λόγους για τους οποίους ο Νομός Ηλείας στερείται μέχρι σήμερα σύγχρονων οδικών αξόνων που θα τον συνδέουν με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας. Η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αυτών και ιδιαίτερα του δρόμου Πύργος-Πάτρα έχει επιφέρει μέχρι σήμερα την απώλεια της ζωής ή τον βαρύτατο τραυματισμό εξαιρετικά μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και έχει στερήσει από το νομό κάθε δυνατότητα σοβαρής αναπτυξιακής προοπτικής. Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό μας προκαλούν εύλογα προβληματισμό για την εξέλιξή του και για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του, αφού δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια του χρόνου να υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές που αναπόφευκτα θα προκαλέσουν σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών και θα επιτείνουν τις συνέπειες που ήδη υφιστάμεθα από την ανυπαρξία του συγκεκριμένου δρόμου. Θεωρούμε ότι η πολιτεία μας διαθέτει το νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει χωρίς τον κίνδυνο περαιτέρω καθυστερήσεων και απρόοπτων εξελίξεων.

Για τους λόγους αυτούς του Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στις 14-02-2020 αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του Συλλόγου από τα πάσης φύσεως καθήκοντά τους την Τετάρτη 26-02-2020 προκειμένου να εκφραστεί με τον τρόπο αυτό η συμπόρευσή του με τους υπόλοιπους φορείς του Νομού και η συστράτευσή του στις προσπάθειες για  την άμεση κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Πάτρα.

Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για την ημέρα αυτή και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση των πολιτών της Ηλείας στην περιοχή του Βουπρασίου στις 12 το μεσημέρι.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ             ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

Share