Ο Γεν. Γραμματέας Δήμου Πύργου ζητά από την Υπηρεσία Δόμησης έλεγχο των διόδων πρόσβασης του κοινού στον αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο

Πέμ, 09/12/2019 - 11:25

Με έγγραφό του στις 28 Αυγούστου 2019 ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος, ζητά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου την καταγραφή και αποτύπωση όλων των διόδων πρόσβασης του κοινού στον αιγιαλό και κατά μήκος ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου Πύργου.

Το παραπάνω έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται και στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πύργου, έρχεται σε συνέχεια παραγγελίας που είχε δώσει ο πρώην Γ.Γ. τον Ιούνιο του 2019 προς την Υπηρεσία Δόμησης για έλεγχο των διόδων πρόσβασης του κοινού στον αιγιαλό του Αγίου Ανδρέα Κορακοχωρίου, κατόπιν καταγγελιών που είχαν γίνει για παρεμπόδιση της πρόσβασης αυτής.

Και στα δύο έγγραφα τονίζεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών παραλιακών ακινήτων να παρέχουν ελεύθερη τη χρήση διόδων εντός των ιδιοκτησιών τους για την εξασφάλιση όχι μόνο της απρόσκοπτης πρόσβασης του κοινού στην παραλία, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, αλλά και διόδων διαφυγής κατοίκων και επισκεπτών σε περίπτωση πυρκαγιάς.    

Share