Ο Μητροπολίτης Ηλείας προσφέρει το νέο κτίριο του Γεροκομείου « Ο Άγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» ως Κέντρο Ημέρας για τον Αυτισμό

Σάβ, 12/07/2019 - 11:45

Η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την απόφαση τους να παραχωρήσουν τη χρήση του νέου κτιρίου του Γεροκομείου « Ο Άγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» στο Πελόπιο με σκοπό τη λειτουργία του ως «Κέντρο Ημέρας για παιδία εφήβους και νέους με διαταραχές αυτιστικού φάσματος».

Έιχαμε υποσχεθεί ότι μέχρι την τελευταία ημέρα θα κυνηγάμε τα όνειρο μας και αυτό υλοποιούμε. Η παραχώρηση της χρήσης ενός σύγχρονου κτιρίου σχετικά, ενδυναμώνει το αίτημα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας . Πρόκειται για ένα κτ’ιριο 680 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη χρήση. Ήδη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλκίου της Πέμπτης ορίστηκε επιτροπή που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κυρίως σε τεχνικό επίπεδο με τη διάθεση Πολιτικού Μηχανικού.   Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη εκφραστεί θετικά με προσωπική επιστολή του Δημάρχου προς το Μητροπολίτη Ηλείας.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση παιδιών , εφήβων και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Το Κέντρο Ημέρας δεν αποτελεί «κλειστή δομή ιδρυματικού χαρακτήρα. Απευθύνεται σε εκπαιδεύσιμους ωφελούμενους στοχεύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης . Ο συγκεκριμένος χώρος επιτρέπει την προετοιμασία γευμάτων και τη μεσημεριανή ανάπαυση των φιλοξενουμένων. Το όνειρο μας η μετατροπή του σε χώρο ολοκληρωμένης παρέμβασης με «ανοιχτές» τις πόρτες.

Είναι χρέος της επόμενης Διοίκησης  με δεδομένες τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια που ξεκίνησε χάρη στην προσφορά του Μητροπολίτη .

Είναι υποχρέωση εμπιστοσύνης της προσφοράς του Μητροπολίτη.

Έχουμε χρέος όμως και στα ……

Αυτούς τους σαράντα μήνες που διοικήσαμε το ΓΝ Ηλείας δεν το αντιμετωπίσαμε μόνο ως βαριά βιομηχανία νοσηλευτικών υπηρεσιών. Ξαναζωντανέψαμε το ΚΕΦΙΑΠ.

Επανεκκινήσαμε τον Ξενώνα. Εντάξαμε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και «ωριμάσαμε» μελετητικά  τη ΜονάδαΨυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κρέστενα       για τη οποία έχει ήδη υπάρξει αίτημα για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 Τώρα βουτάμε στα βαθιά για μία φορά ακόμα….

   

 

Share