Ο Πυργιώτικος λαός είπε ΟΧΙ στον σκοταδισμό

Δευ, 02/24/2020 - 19:22

Οι Πυργιώτες χθες Κυριακή με την τεράστια συμμετοχή τους στην Αποκριάτικη Παρέλαση του Δήμου Πύργου είπαν:

* OXI στον Σκοταδισμό

* ΟΧΙ στα κηρύγματα μίσους και ειδικά από ρασοφόρους

* ΟΧΙ σε αυτά που κρατούσαν τον Πύργο σε ένα απόλυτο Νεκροταφείο

* Ναι στα Έθιμα του τόπου μας

* Ναι στην χαρά το κέφι την ζωντάνια

Απέδειξαν ότι και νουν έχουν και κρίση διαθέτουν

Χθες μετά από πολλά χρόνια σκοταδισμού στην πόλη του Πύργου, οι κάτοικοι πήραν την τύχη τους στα χέρια τους. 

Τέλος οι κατάπτυστες αναρτήσεις μίσους στα Social Media από ρασοφόρους

Σκοταδισμοί και Αφορισμοί ΤΕΛΟΣ.

Όποιος πιστεύει ότι οι Πυργιώτες δεν έχουν σοβαρότητα και κρίση πλανόνται πλάνην οικτρά.

Όσο για την Αφοριστική Προφητεία  "δεινά που θα επακολουθήσουν" η σύγχρονη Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει την Αγάπη, την Αλληλεγγύη, το Φως.

Και η Ορθόδοξη Εκκλησία χρειάζεται λειτουργούς που να διδάσκουν την Αγάπη, την Ομόνοια, την Ταπεινότητα, τον σεβασμό στον κάθε άνθρωπο.

Και η Μητρόπολη Ηλείας διαθέτει τέτοιους λειτουργούς.

Αυτά προς το παρόν

ΗΛΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Διαβάστε το προηγούμενο δημοσίευμά μας

Η άποψή μας για το δημοσίευμα ιερέως για τις εκδηλώσεις αποκριάς στον Πύργο

Το ΗΛΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, προς χάριν του πλουραλισμού της ενημέρωσης, δημοσιεύει όλες τις απόψεις, άσχετα αν συμφωνεί με κάποιες από αυτές.

Δημοσιεύουμε σε άλλο άρθρο ανάρτηση του ιερέως π. Νικόλαου Κατσηδήμα που αντιτίθεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου.

Διαφωνούμε με το συγκεκριμένο κείμενο και θέτουμε συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης του  που όπως αναφέρετε στο κείμενο είναι χιλιάδες, είναι ειδωλολάτρες;

2. Όλοι οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών των άλλων Δήμων που υπάγονται στην Μητρόπολη Ηλείας και επί χρόνια τώρα κάνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι ειδωλολάτρες;

3. Επειδή αυτοί που συμμετέχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Νομό είναι πάνω από 65% του πληθυσμού του Νομού, σύμφωνα με τα γραφόμενα σας είναι ειδωλολάτρες;

4. Αν το πάνω από 65% του Νομού είναι Ειδωλολάτρες, όπως αναφέρει το κείμενο, τότε μήπως η Μητρόπολη Ηλείας έχει αποτύχει στο έργο της και το εδώ θρήσκευμα είναι Ειδωλολατρία;

5. Στην Πάτρα που οι συμμετέχοντες στο Καρναβάλι και τις λοιπές αποκριάτικες εκδηλώσεις υπερβαίνει το 80% είναι όλοι Ειδωλολάτρες;

6. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε πει στους νέους  "ελάτε όπως είσαστε στην εκκλησία" ενώ το κείμενο του ιερέως γράφει "Είναι δε θλιβερό οι γονείς να μην οδηγούν και να μην προετοιμάζουν τα παιδιά τους για να Εκκλησιασθούν και να πάνε στο Κατηχητικό Σχολείο κάθε Κυριακή, αλλά όμως για να καρναβαλισθούν… και να μασκαρευτούν… μέρες τώρα τα προετοιμάζουν και μάλιστα δίνουν και χρήματα για τις στολές…". Τελικα τι ισχύει για την Ορθόδοξη εκκλησία;

Πιστεύουμε ότι ο Πυργιώτικος λαός έχει την σοβαρότητα, νου και κρίση που αρμόζει και έχει πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Σκοταδισμοί, Αφορισμοί τύπου όπως αυτά που αναφέρονται στο κείμενο του ιερέως: "Σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς αγαπητοί μου φίλοι, επιτρέπονται τέτοιου είδους σπατάλες και ξεφαντώματα; Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να σοβαρευτούμε. Και να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να πράξουμε για την σωτηρία αυτού του τόπου από τα όσα καταλυτικά σχεδιάζουν κάθε φορά το Ευρωπαϊκό κουαρτέτο… και οι Ευρωπαίοι δανειστές μας... Διαφορετικά, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και για όσα τυχόν δεινά θα επακολουθήσουν και θα φταίμε αποκλειστικά εμείς" δεν μπορούν να περάσουν. Και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να "μπολιάσουν" με τέτοιες ιδέες την νέα γεννιά.

Δηλαδή οι Πυργιώτες στερούνται σοβαρότητας και είναι άξιοι της τύχης τους;

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτά μπορούν να λέγονται από άμβωνος και στα Κατηχητικά Σχολεία της Mητρόπολης Ηλείας. Αν αυτό ισχύει η Μητρόπολη Ηλείας θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επέμβη.

Θεωρούμε ότι αυτές οι ιδέες βλάπτουν και μάλιστα πολύ.

Οι αποκριές είναι έθιμο του λαού. Και έθιμο είναι η κατά κανόνα μακρά και εν συνειδήσει δικαίου αίσθημα υπό των μελών της κοινωνίας.

Εκκλησία αποκομένη από την Κοινωνία, είναι βάρκα χωρίς πανιά με πλώρη το πουθενά.

Αυτά για αρχή...

 

Διαβάστε το κείμενο του ιερέως:

π.Νικόλαος Κατσηδήμας: Λέμε ΟΧΙ εις τον Καρνάβαλον και τις Ειδωλολατρικές εκδηλώσεις στην πόλη μας

 

 
 

«ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…ΤΡΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΝ KAI ΣΤΙΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΣΧΑ!!».

Αγαπητοί μου φίλοι και Χριστιανοί μου, οδεύουμε πλέον εις την Τρίτη Κυριακή του Τριωδίου και από την Κυριακή των Απόκρεω, μέχρι και την Κυριακή της Τυρινής, σε πολλές πόλεις και χωριά της χώρας μας και της περιοχής μας, οι άνθρωποι επιδίδονται και συμμετέχουν σε καρναβαλικές και ειδωλολατρικές εκδηλώσεις στις οποίες δυστυχώς συμμετέχουν και Ορθόδοξοι Χριστιανοί...

Φέτος για πρώτη φορά έχουμε και στον Πύργο δυστυχώς καρναβάλι αφού λύθηκαν δια μαγείας... όλα τα χρόνια προβλήματα που μας ταλανίζουν και ταλαιπωρούν τους δημότες, σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες των διοργανωτών έχουν δηλώσει δυστυχώς συμμετοχή άκουσον-άκουσον τρεις χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας ενώ σε άλλες θρησκευτικές, πνευματικές, ψυχοφελείς, κοινωνικές και ιστορικές και εθνικές εκδηλώσεις, οι άνθρωποι είναι ελάχιστοι και αδιάφοροι ενώ στα γλέντια, στα θέατρα και στα πανηγύρια πρώτοι… Είναι δε θλιβερό οι γονείς να μην οδηγούν και να μην προετοιμάζουν τα παιδιά τους για να Εκκλησιασθούν και να πάνε στο Κατηχητικό Σχολείο κάθε Κυριακή, αλλά όμως για να καρναβαλισθούν… και να μασκαρευτούν… μέρες τώρα τα προετοιμάζουν και μάλιστα δίνουν και χρήματα για τις στολές…

Δεν είναι δε διόλου τυχαίο που οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αποκαλούν το καρναβάλι «σατανική πομπή». Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει πως στις αποκριές «οι Χριστιανοί δαιμονίζονται όλοι, γιατί χορεύουν, παίζουν, τραγουδούν ασυνείδητα, έως και αυτοί οι πλέον γέροντες... Τότε πανηγυρίζει η ασέλγεια, εορτάζει η ακολασία,ευφραίνεται η μέθη, αγάλλεται η τρυφή και η αστεία, χορεύει ο διάβολος με δέκα μαντήλια και συγχορεύει με αυτόν και όλο το πλήθος των δαιμόνων, γιατί όσα κερδίζουν μόνο την περίοδο των Απόκρεων, δεν μπορούν να το κερδίσουν οι δαίμονες όλο τον χρόνο»!

Ας δούμε λοιπόν μερικές σκέψεις για αυτές τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το έθιμο του Καρνάβαλου είναι ειδωλολατρικό όπου λατρεύονταν ο σατανάς με οινοποσίες, με όργια σαρκικά και ο άνθρωπος έχανε την ταυτότητά του και γινόταν χειρότερος από τα κτήνη. Δυστυχώς στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός στον Πανάγαθο Θεό μας και να εκλείψουν αυτές οι μορφές ηθικής σήψης, αναβιώνουν με τον χειρότερο τρόπο. Μεγάλο μέρος του λαού μας συμμετέχει στην καλοστημένη παγίδα του Διαβόλου, τον Καρνάβαλο. Ξοδεύονται αμύθητα ποσά ενώ υπάρχουν συνάνθρωποί μας που υποφέρουν πεθαίνοντας από την πείνα.

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τώρα διερχόμαστε την περίοδο του Ιερού Τριωδίου, προετοιμαζόμαστε δε για το στάδιο της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας κατά την περίοδο αυτή μας προβάλλει τρία βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι η προσευχή. Το δεύτερο η νηστεία και το τρίτο και σπουδαιότερο η μετάνοια με την Θεία εξομολόγηση.

Ενώ από τη μία μεριά μας ετοιμάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πνευματικώς, δίδοντας όλα τα μέσα για να αγωνιστούμε τον αγώνα τον καλό, εμείς συμμαχούμε με τον εχθρό τον διάβολο και ετοιμαζόμαστε για χορούς… και ξεφαντώματα… Σε περίοδο δε λιτότητας και οικονομικής κρίσεως για την χώρα μας, που η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις, δήμοι και τοπικά δημοτικά διαμερίσματα, θα ξοδέψουν και πάλι δυστυχώς κονδύλια ολόκληρα για να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον καρνάβαλο του διαβόλου.

Σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς αγαπητοί μου φίλοι, επιτρέπονται τέτοιου είδους σπατάλες και ξεφαντώματα; Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να σοβαρευτούμε. Και να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να πράξουμε για την σωτηρία αυτού του τόπου από τα όσα καταλυτικά σχεδιάζουν κάθε φορά το Ευρωπαϊκό κουαρτέτο… και οι Ευρωπαίοι δανειστές μας... Διαφορετικά, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και για όσα τυχόν δεινά θα επακολουθήσουν και θα φταίμε αποκλειστικά εμείς.

Για αυτό λοιπόν ας πούμε πλέον ΝΑΙ στην παραγγελία του Θεού και ΟΧΙ στον καρνάβαλο της ειδωλολατρίας και της σατανολατρίας.«Ας πετάξουμε λοιπόν τα έργα του σκότους και ας οπλιστούμε με τα όπλα του φωτός». όπως ακριβώς μας προτρέπει ο Απόστολος Παύλος. Ας είναι η συμπεριφορά μας σεμνή. Κάτω από τις μάσκες είναι η υποκρισία. Είναι δε χαρακτηριστικό και πράγματι έξυπνο αυτό που έγραψε κάποιος σε ένα τοίχο: « ΜΑΣΚΑΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΖΩ ΚΙΟΛΑΣ»!!

Λησμονήσαμε αγαπητοί μου φίλοι μία υπόσχεση, που δώσαμε κατά την ώρα του Ιερού Βαπτίσματος: «Αποτάσσομαι τω σατανά και πάση τη πομπή αυτού». Πως είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις καρναβαλικές και ειδωλολατρικές, όταν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, καταδικάζει αυτές τις αμαρτωλές εκδηλώσεις. Αντί αυτού μας καλεί σε πνευματική περισυλλογή για να προετοιμαστούμε και να δεχθούμε με την πρέπουσα Θρησκευτική ευλάβεια το μεγάλο γεγονός, των παθών του Κυρίου μας και της ενδόξου Αναστάσεώς Του.

Ας γίνουμε υπάκουοι στους νόμους και τις εντολές του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, περιφρονώντας τις μεθοδίες του σατανά. Θαρρετά, και συνετά να πούμε: Δεν είναι ντροπή να είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός είναι ύψιστη τιμή. Και η Χριστιανική πίστη χρειάζεται αγώνες για μείνει άσβεστο το Φως της αληθείας. Εξάλλου για αυτό εισήλθαμε σε αυτή την ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου όπως σας έχω αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, η οποία περίοδος του Τριωδίου μας οδηγεί στην μετάνοια και στο να αποβάλουμε την αμαρτωλή μας κατάντια ώστε να οδηγηθούμε στα ανώτερα, τα μεγάλα, τα πνευματικά και σωτήρια για όλους μας…

Ας φροντίσουμε πλέον αυτή την ευλογημένη και Ιερή περίοδο του Κατανυκτικού Τριωδίου αγαπητοί μου, για την σωτηρία της ψυχής μας και των παιδιών μας, διαπαιδαγωγώντας και αυτά κατά Χριστόν. Προσοχή γονείς, μην ντύνετε τα παιδιά σας μασκαράδες… και μην τα οδηγείτε στα καρναβάλια, διότι συνηθίζουν να παρασύρονται στις υποκρισίες και στις παγίδες του Διαβόλου από μικρά. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΘΕΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!

Share