Οι Έλληνες θέλουν ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και όχι επιδόματα

Δευ, 06/24/2019 - 08:26

Γράφει ο Γιάννης Αγγελίδης, οικονομολόγος

Οι νεαροί Έλληνες θέλουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για να δημιουργήσουν πλούτο για τους ίδιους και για τη χώρα τους.

Δεν έχουν ανάγκη από επιδόματα για να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια.

Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από τις πρόσφατες Ευρωεκλογές και εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις οποίες οι νέοι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους στις πολιτικές επιδομάτων του κυβερνώντος κόμματος.

Η ευημερία έρχεται μέσα από την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εργατικότητα.

Τα επιδόματα σε καφενόβιους και τεμπέληδες δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Επιδόματα πρέπει να δίνει το κράτος μόνο σε αυτούς που δεν μπορούν να εργασθούν, τους υπερήλικες, αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Το κράτος δεν πρέπει να δίνει επιδόματα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όχι επειδή δεν μπορούν να εργασθούν αλλά για να τους κλέψει την ψήφο.

Δεν πρέπει να δίνει επιδόματα στην εκούσια ανεργία.

Το κράτος πρέπει μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος.

Ευνόητο είναι ότι για την εξασφάλιση απασχόλησης δεν υπάρχει μόνο ο Δημόσιος Τομέας, που είναι και αντιπαραγωγικός, αλλά κυρίως ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί.

Παράλληλα πρέπει να αναδιοργανωθεί ο Δημόσιος Τομέας, να παταχθεί η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα του κράτους που εμποδίζουν την Χώρα να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Το παράδειγμα του "Δάσος το Ελληνικό" είναι χαρακτηριστικό.

Η Χώρα μπορεί να βγεί από την πολύχρονη οικονομική ύφεση μόνο μέσω της εργασίας και όχι των επιδομάτων τεμπελιάς. Πεντακοσάρα και άραγμα για καφέ...

Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε πως η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των 30 κορυφαίων χωρών διεθνώς για το αναβαθμισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της.

Ένας σημαντικός παράγοντας που συνηγορεί σε αυτήν τη βαθμολογία είναι το υψηλό γενικό και ανώτατο επίπεδο σπουδών και γνώσεων του ελληνικού λαού, χάρη στο οποίο έχει δημιουργηθεί ένα δημιουργικό και καινοτόμο εργατικό δυναμικό περιζήτητο σε όλη την παγκόσμια οικονομία.

Αυτό το εργατικό δυναμικό θέλει ευκαιρίες και όχι επιδόματα...

 

 

 

Share