Οι θέσεις της “Ενότητας Εμπόρων” ενόψει των εκλογών Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

vodafone pirgou

Την ψήφο των εμπόρων του Πύργου, με την δέσμευση ότι θα αγωνιστούν μαχητικά, όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του Πύργου που προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες μέσα στην κρίση, αλλά και παρεμβατικά και διεκδικητικά για διάφορα σοβαρά ζητήματα της πόλης, ζητά ο Συνδυασμός “ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΡΩΝ”.

Που λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν επί δυο μέρες, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου (στα γραφεία του Συλλόγου), για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης.

* Το μεσημέρι της Τριτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της κίνησης, μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και έθεσαν ένα πλαίσιο αρχών και διεκδίκησης του συνδυασμού τους.

Στην συνέντευξη αυτή, τοποθετήθηκαν οι Σάκης Σκουτέρης (επικεφαλής, υποψήφιος νέος πρόεδρος), Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Πανδής, Ολυμπία Βλαχαντώνη, Τάσος Στρακόπουλος. Παρουσία και άλλων μελών της κίνησης.

Ο Σ. Σκουτέρης επισήμανε ότι:

“Εδώ και χρόνια ζούμε σε μια δύσκολη κατάσταση με παρατεταμένη ύφεση, τέτοια που η αγορά και το εμπόριο δεν μπορεί να την «σηκώσει», γιατί σε αυτήν την δίνη βρίσκονται και οι καταναλωτές και το σύνολο της χώρας, αλλάζοντας ραγδαία τις συνήθειες και το μέλλον του τόπου, συρρικνώνοντας τα εισοδήματά όλης της κοινωνίας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εμείς θέλουμε να δράσουμε συλλογικά για ότι το καλύτερο στο εμπόριο του Πύργου μέσα στην αγορά μας. Γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου που θα προκύψει από τις εκλογές, θα κληθεί να αντιμετωπίσει χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου μας.

Η κίνηση μας «Ενότητα Εμπόρων» εκφράζει τους συναδέλφους εμπόρους που αγωνιούν για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των οικογενειών τους.

Η κίνηση μας «Ενότητα Εμπόρων» δεν συγκροτήθηκε μόνο για να συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία, αλλά για να βάλει επιτέλους μπροστά τα σοβαρά προβλήματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, να σταθεί αρωγός στην Πυργιώτικη επιχείρηση.

Δεσμεύεται ότι, θα εργαστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ποικίλα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του εμπορίου, όπως και της πόλης μας, εν γένει”.

- Κι όπως αναλύθηκε κι από παριστάμενα μέλη, σε αυτή την κατεύθυνση, η κίνηση μας θα εργαστεί, μεταξύ άλλων για:

* Ενημέρωση και καταπολέμηση για το Παραεμπόριο

- Όλοι οι αρμόδιοι φορείς που διαμορφώνουν και αποφασίζουν, όλων των βαθμίδων, να σεβαστούν τους νόμους που υποχρεούνται να εφαρμόζουν.

Καθώς επίσης και κινήσεις προς τους καταναλωτές, να μην παρασύρονται από ανεύθυνες καταστάσεις που, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για αυτούς, πλήττουν ανεπανόρθωτα το ήδη αιμορραγούν νόμιμο στεγασμένο εμπόριο.

* Σταθερή, ξεκάθαρη και έμπρακτη θέση από το Δ. Σ. Εμπορικού Συλλόγου Πύργου για την παραμονή του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ στην πόλη του Πύργου.

Καθώς επίσης, με άμεση στελέχωσή του με μόνιμο και επικουρικό επιστημονικό προσωπικό, με ενίσχυση με διοικητικό προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη, με βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, με συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, με εγκατάσταση πλήρους εργαστηριακού εξοπλισμού.

Κι ακόμα, με αναβάθμιση και εξέλιξη του ΤΕΙ Πύργου προς σταθερό στόχο την δημιουργία αυτόνομης σχολής.

Είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο ο Σύλλογος μας κι όλα τα μέλη του, μαζί με κάθε συνδημότη μας, να δραστηριοποιηθούν και νε ενεργήσουν με κάθε δυνατό τρόπο προς αυτή την κατέυθυνση.

 * Προσπάθεια ανάδειξης του Μουσείου Πύργου και προσέγγισης – προσέλκυσης τουριστών στην πόλη του Πύργου

- Η πόλη του Πύργου, έχει τις προϋποθέσεις να υποδεχθεί τουρίστες και να «συνδεθεί» με την κρουαζιέρα. Πρέπει, έστω και με τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει προηγηθεί στο θέμα αυτό, να μπει επιτέλους μέσα στον τουριστικό χάρτη! Πρέπει να γίνουν ενέργειες πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, από τόσους τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή με κρουαζιερόπλοια ή και από τους τουρίστες που επισκέπτονται με γκρουπ την περιοχή.

Η ανάδειξη του Μουσείου της Δημοτικής Αγοράς Πύργου σαφώς και μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα. Είναι ένας συγκεκριμένος αλλά και προσιτός τρόπος αύξησης της αγοραστικής δύναμης της πόλης, η αγορά της οποίας θα αναβαθμισθεί έτσι. Ο Εμπορικός Σύλλογος, και μπορεί και πρέπει, να κινηθεί ανάλογα.

* Κοινωνική Αλληλεγγύη για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου

- Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν προς το χειρότερο, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη οφείλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μας χαρακτηρίζουν ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου μας.

Είναι έννοιες και διαχρονικές αξίες, που πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξη με την παροχή στήριξης και βοήθειας σε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που έχουν ανάλογες ανάγκες. Π.χ., που στερούνται πλέον ασφαλιστικής κάλυψης και πρόσβασης οποιασδήποτε υπηρεσίας υγείας, που έχουν “κόκκινα” δάνεια, κ.τ.λ.

Η βοήθεια σε αυτούς τους συναδέλφους μας, μέσα από Επιτροπή Στήριξης, είναι αναγκαία αλλά και ξεκάθαρη δέσμευση μας!

* Καθιέρωση και ανάπτυξη εκδηλώσεων ανά έτος

– Η κίνηση μας και τα μέλη της, προσπάθησαν ήδη πολύ για να φτάσουμε στην διεξαγωγή και την κατοχύρωση πλέον της “Λευκής Νύχτας”. Είναι νωπή, και στα μάτια και στο μυαλό μας , η μεγάλη επιτυχία και η τεράστια κοσμοσυρροή που υπήρξε στην πόλη μας, όταν επιτέλους έγινε κι εδώ! Αν μπορούσε σε ...ένα χαρτί να αποτυπωθεί η εικόνα της μαγικής αυτής βραδιάς, θα ισοδυναμούσε με χιλιάδες λέξεις!

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στο πλαίσιο αυτό, αλλά και δημιουργώντας ακόμα καλύτερες συνθήκες, όπως και άυξηση ανάλογων εκδηλώσεων. Πάντα με στόχο το καλύτερο για το επιχειρείν! Μέσα από την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προβολή της επιχειρηματικότητας. Στοιχεία που είναι πρωταρχικά για μας!

* Ανάδειξη και αξιοποίηση Διαδικτύου και σύγχρονων μέσων

- Ακολουθώντας και την εξέλιξη αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, για την άμεση, έγκαιρη και αποτελεσματική ενημέρωση, επικοινωνία και συνεργασία των μελών του Συλλόγου μας, απαιτείται η διαδικτυακή πρόσβαση.

Τόσο με άρτια ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου, όσο και με αξιοποίηση κάθε ανάλογου “εργαλείου” γενικότερα, οι ενέργειες για την ενημέρωση των συναδέλφων για κάθε διευκόλυνση τους (αλλά ενημέρωση και των καταναλωτών επίσης) πρέπει να είναι οι ενδεδειγμένες και στον τομέα αυτόν.

* Συμμετοχή και συσπείρωση όλου του Εμπορικού κόσμου

- Η κίνηση μας «Ενότητα Εμπόρων» έχει βάλει μέσα στους κύριους στόχους της, την συλλογικότητα και την αυξημένη ενεργή συμμετοχή. Και καλεί όλους τους συναδέλφους, είτε είναι μέλη είτε πρόκειται να εγγραφούν προσεχώς στον Εμπορικό Σύλλογο, να την πλαισιώσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις ανοιχτές και δημοκρατικές της διεργασίες.
Σας καλούμε όλους, για να κάνουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, πραγματικό σύλλογο όλων των μελών του!

Που να λειτουργεί με ουσιαστικές διαδικασίες, να καλεί σε συνελεύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μας όποτε αυτό είναι αναγκαίο, με μαζική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του. Δράσεις του Δ.Σ. που για να έχουν επιτυχία πρέπει να στηριζόμαστε στην καθημερινή επαφή και ανταλλαγή ιδεών και αποφάσεων με όλα τα μέλη μας! Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο όπλο που διαθέτει, η δύναμη ΟΛΩΝ των συναδέλφων!

Μόνο με την ενότητα, τη σύμπνοια και τη συνοχή μπορούμε να πάμε μπροστά! Η συμμετοχή είναι άλλωστε υποχρέωση όλων μας.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Όπως ακόμα επισημαίνεται:

Η κίνηση μας “Ενότητα Εμπόρων” αφήνει πίσω ‘’ΤΟ ΠΑΛΙΟ’’, αφήνει πίσω την εσωστρέφεια και ξεκινάμε τη ΔΡΑΣΗ, αφού αναγνωρίζουμε ότι ΑΛΛΑΞΕ και η ΕΠΟΧΗ.

Με σημαία μας, τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τη ΔΥΝΑΜΗ μας και την απόφασή μας για ΔΡΑΣΗ, βάλαμε τα θεμέλια στην υγιή εμπορική κίνηση μας, με στόχο την αναβάθμιση του Συλλόγου μας και της αγοράς μας!

Συνάδελφοι Έμποροι,
Η αγορά πρέπει να ζήσει, και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε γι’ αυτό! Για ένα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΥΡΙΟ!
Καλούμαστε όλοι, ΝΑ ...ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!”

Τοποθέτηση για το πρόβλημα του κλειστού Υποθηκοφυλακείου Πύργου

Η “Ενότητα Εμπόρων” αισθάνεται την υποχρέωση να τονίσει με έμφαση την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και 19 μήνες!

Το Υποθηκοφυλακείο Πύργου, της πρωτεύουσας του Νομού, παραμένει κλειστό από την 1η Ιουλίου του 2015!

Ήδη το πρόβλημα αυτό έχει πάρει μείζονες διαστάσεις, που αφορούν δραστηριότητες της καθημερινής οικονομικής και κοινωνικής ζωής, οι οποίες δεν μπορούν έτσι να διεκπεραιωθούν.

Δεν παραλαμβάνει έγγραφα, δεν γίνονται συναλλαγές, χάνονται έσοδα, ο κόσμος αντιμετωπίζει διάφορα σχετικά προβλήματα, χάνονται προθεσμίες, δεν γίνεται καμία συναλλαγή!

Πολύ μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο που αδυνατεί να καταθέσει πλήρεις φακέλους υπαγωγής στο ΕΣΠΑ ή και στο LEADER και σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα, λόγω της αδυναμίας έκδοσης πιστοποιητικών από το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο.

Ενώ ακόμα, και τα ελάχιστα δάνεια που εγκρίνονται προς επαγγελματίες που τα έχουν άμεση ανάγκη, δεν καταλήγουν σε εκταμίευση των ποσών λόγω της αδυναμίας εμπράγματης εξασφάλισης των τραπεζών μέσω υποθηκών!

Η ώρα για τη λύση είναι ΤΩΡΑ! Και εμείς θα κινηθούμε συλλογικά αλλά και άμεσα γι' αυτήν!

Share