Οι βανδαλισμοί στην είσοδο του Πύργου (κόμβος Φιλοθέης) και... οι απορίες της Δημοτικής Αρχής - Έχει έλθει ο καιρός οι ευθύνες πλέον να αναζητηθούν

vodafone pirgou

Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ έχει αναφερθεί πολλές φορές στην απαράδεκτη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον κόμβο της Φιλοθέης, στην είσοδο του Πύργου. Έχουμε επίσης τονίσει κατ’ επανάληψη τους κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς (αλλά και τους πεζούς). Όμως κανενός αρμοδίου "το αυτί δεν ίδρωσε….’"

Και η ανοχή οδηγεί στην αποθράσυνση.

Απίστευτοι βανδαλισμοί και καταστροφές στις κατασκευές και στα στηθαία. Αποκολλημένα και σπασμένα μάρμαρα, διασκορπισμένα κομμάτια στα παρτέρια και στην Εθνική οδό, καταστροφική μανία παντού σε βάρος της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, ανεξέλεγκτες συμπεριφορές και επιδιώξεις, κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Διαβάσαμε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Βασ. Σεϊντή: "Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτά…", "απευθύνω έκκληση στις Αρχές…", "οι ζημιές είναι αρκετά μεγάλες…", "θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις…", "θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο…", "ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο…" και άλλα παρόμοια.

H συνάντηση (4-1-2017) του Δημάρχου Πύργου, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, και Αντιδημάρχων του Δήμου, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, και η τοποθέτηση από την επόμενη μέρα, Δημοτικό Αστυνόμο στην είσοδο της πόλης, στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης δεν αρκεί.

Φιλότιμες οι προθέσεις και ίσως και ειλικρινείς.

Αλλά από μόνες τους δεν αρκούν.

Γιατί το ότι φτάσαμε ως εδώ, είναι αποτέλεσμα μιας ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ από όλους, απέναντι στα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στα ΕΛΤΑ, στην πλατεία δικαστηρίων, στην πλατεία ΟΤΕ, στα Χαλικιάτικα, στα Lidl, στο Νοσοκομείο, κλπ, έχουν δημιουργηθεί γκέτα ομάδων ΡΟΜΑ που δρουν ανεξέλεκτες

Οι προθέσεις υπήρχαν πάντα, οι πράξεις και οι ενέργειες δεν ήλθαν ποτέ. Άγνωστο γιατί ή μάλλον αρκετά γνωστό σε κάποιους.

Το προηγούμενο της λεηλασίας του Κέντρου "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ" , με τις ζημιές να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δεν δίδαξε κανέναν.

Οι αποθήκες της ΣΚΟΣ δίπλα στον ΑΒ λεηλατήθηκαν. Σε κάποια κτίρια της ΣΚΟΣ αφαιρέθηκε ακόμα και η σιδερένια σκεπή!!!

Οι καταστροφές συνεχίζονται ανεμπόδιστα.

Ποιος αλήθεια θα πληρώσει όλες αυτές τις τεράστιες δαπάνες;

Ίσως έχει έλθει ο καιρός, οι ευθύνες πλέον να αναζητηθούν, όχι μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση προστασίας της Δημόσιας, της Δημοτικής περιουσίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών και δεν το πράττουν.

ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Share