Όμηροι και Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Τεράστιες οι ευθύνες

Δευ, 10/09/2017 - 21:51

 

Απλήρωτοι για δέκα (10) ολόκληρους μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Ταυτόχρονα βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας αφού η λύση και η εκκαθάριση της χρεοκοπημένης εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταφορά του προσωπικού σε προσωποπαγείς θέσεις της Περιφέρειας αποτελεί "καυτή πατάτα" αφού υπάρχουν προβλήματα που έρχονται από πολύ καιρό πίσω. Και οι ζημιές καθημερινά αυξάνουν...

Τεράστιες οι ευθύνες πολλών:

* Πρωταρχικός υπεύθυνος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σαν επικεφαλής όλης της Περιφέρειας και πολιτικός καθοδηγητής όλων των οργάνων και εταιρειών της ΠΔΕ

* Βασικοί υπεύθυνοι ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ( αποτελείται από Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους και Δημάρχους) που έφεραν την εταιρεία στην χρεοκοπία και την λύση και εκκαθάρισή της. Πιθανότατα θα προκύψουν προβλήματα τόσο στην εκκαθάριση της εταιρείας όσο και την μεταφορά του προσωπικού της, οικονομικής και νομικής μορφής. Και να αφήσουν κάποιοι τα "λογιστικά μασαζ" για το ύψος των χρεών της Εταιρείας. Ας υπολογίσουν και τα 500.000 ευρώ που δόθηκαν σαν αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Γιατί κανείς λογικός άνθρωπος δεν τοποθετεί τα χρήματά του (αν είναι δικά του τον πονάνε) σε μιά οδηγούμενη σε χρεοκοπία εταιρεία, εκτός αν τα λεφτά είναι του κάθε φορολογούμενου και δεν τον πονάνε. Και εδώ οι ευθύνες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Γιατί τα 500.000 ευρώ ήσαν να γίνουν έργα στον Νομό Ηλείας και εδόθηκαν για την αύξηση του Μ.Κ. το 2015 και το 2016.

* Η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού που ενώ γνωρίζει ότι οι υπάλληλοι της Εταιρείας είναι απλήρωτοι 10 μήνες δεν επεμβαίνει. Αν ήταν καμμιά μικρή επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα που απασχολεί 1-2 εργαζόμενους και είχε καθυστερήσει 1-2 μήνες μισθούς τότε θα επέμβαινε να "τιμωρήσει" τον εργοδότη. Τώρα "κοιμάται ύπνον βαθύ". Αν αυτό δεν αποτελεί παράβαση καθήκοντος των υπευθύνων του Επιθεώρησης τότε ποιό αποτελεί πράξη παράβαση καθήκοντος; (Θα θέλαμε να μάθουμε τις απόψεις τους τις οποίες ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε)

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας θα μπορούσε να σωθεί με πολύ εύκολους τρόπους αρκεί να υπήρχε ΟΡΑΜΑ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Οι λάθος χειρισμοί κυρίως των τελευταίων 3-4 ετών οδήγησαν στον γκρεμό την Εταιρεία.

Κύριοι του Δοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας που ευθύνεσθε για την κατάντια της εταιρείας, θα πρέπει να αναλάβετε να πληρώσετε από τα προσωπικά περιουσιακά σας στοιχεία τις ζημιές της Εταιρείας και ΟΧΙ να πληρωθούν από τον φορολογούμενο πολίτη που δεν φταίει σε τίποτα. Μην κρύβεσθε πίσω από τροπολογίες νόμων που σας απαλάσσουν από τις ευθύνες πληρωμής των ζημιών. Μην κρύβεστε... Οι υπεύθυνοι έχουν Ονοματεπώνυμο... (Θα θέλαμε να μάθουμε τις απόψεις σας τις οποίες ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε)

To Εργατικό Κέντρο Πύργου, στο οποίο άμεσα θα πρέπει να προσφύγουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να αναλάβει ΑΜΕΣΑ ΔΡΑΣΗ

Share