Ώρα μηδέν για το ελληνικό μπάσκετ

Πέμ, 05/09/2019 - 08:13

Ένα απίστευτο μπάχαλο εκτυλίσσεται στο ελληνικό μπάσκετ με μεγάλο χαμένο το ίδιο το άθλημα.

Μετά το κλίμα τρομοκρατίας των τελευταίων ωρών, με αποκορύφωμα την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού έξω από το σπίτι του διαιτητή το βράδυ της Τρίτης, τελικά ο διεθνής ρέφερι ενημέρωσε το πρωί της Τετάρτης (8/5) την ΚΕΔ/ΕΟΚ πως δεν θα διαιτητεύσει το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα, για την τελευταία αγωνιστική της Basket League.

Πιο συγκεκριμένα ο Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του και για τον λόγο αυτόν κατέστησε σαφές ότι δεν θα σφυρίξει την αναμέτρηση στο ΣΕΦ και εν τέλει αντικαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο Ψαριανό.

Πέρασε στην αντεπίθεση ο ΠΑΟ: Δεν κατεβαίνει με την Κύμη, θα απέχει από το πρωτάθλημα!

Λίγες ώρες μετά από αυτήν την εξέλιξη ήρθε η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» το μεσημέρι της Τετάρτης εξέδωσαν ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό ότι από εδώ και στο εξής θα απέχουν από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη.

Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας επισήμαναν δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος «έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων», όπως αναφέρουν στην τοποθέτησή τους.

Μεταξύ άλλων το «τριφύλλι» ζήτησε και την απαγόρευση ενασχόλησης με τον Αθλητισμό στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, καταλήγοντας με το σαφές μήνυμα «Ή εμείς ή αυτοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί».

«Επέλεξαν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, επιλέχθηκα ως σύγχρονη Ιφιγένεια»

Στην επιστολή του ο διεθνής διαιτητής, Παναγιώτης Αναστόπουλος επέρριψε ευθύνες σε ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία για το γεγονός πως δεν ανέλαβαν πρωτοβουλίες επίλυσης του προβλήματος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Όλοι παρίσταναν τον Πόντιο Πιλάτο. Δεν επιθυμώ να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει νομικά κατά ηθικών και φυσικών αυτουργών για την «προσωπική του στοχοποίηση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΚΥΡΙΟΙ,

Μετά την κλήρωσή μου στον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, και τα όσα, γνωστά σε όλους, ακολούθησαν, επί πέντε ημέρες ανέμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ).

Συγκεκριμένα περίμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας που θα έλυνε το πρόβλημα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με συνευθύνη πολλών. Δυστυχώς η αναμονή μου αποδείχτηκε μάταιη, καθώς, όπως φαίνεται, άπαντες οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, με καθυστέρηση, μάλιστα, καθώς το Πάσχα παρήλθε.

Επίσης, ορισμένοι εξ αυτών, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επέλεξαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, να μεταθέσουν σε εμένα το βάρος της άρσης του αδιεξόδου. Όλες αυτές τις ημέρες, στο πρόσωπό μου βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα και «επιλέχθηκα», ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ.

Δυστυχώς για αυτούς, δεν προτίθεμαι να παίξω αυτό το ρόλο. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως διότι, ιδίως μετά τα χθεσινά γεγονότα, σε καμία περίπτωση δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου. Ούτε, επίσης, επιθυμώ να προκληθούν επεισόδια και να διασαλευτεί η αθλητική ειρήνη εντός οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου εξαιτίας μου. Πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη αρχή που υπηρετώ όλα τα χρόνια της αθλητικής μου διαδρομής.

Κατά συνέπεια, μένοντας πιστός στις αρχές μου, σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να διαιτητεύσω τον συγκεκριμένο αγώνα και παρακαλώ να προβείτε στην αντικατάστασή μου.

Εξυπακούεται, ότι για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προσωπικής μου στοχοποίησης όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στη χθεσινή προσχεδιασμένη «επίσκεψη» δεκάδων χούλιγκαν στο σπίτι μου, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Το χρονικό της υπόθεσης…

Επειδή όμως οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, σας παρουσιάζουμε το χρονικό της υπόθεσης, που έχει φέρει το ελληνικό μπάσκετ σε οριακό σημείο, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή...

Ο Αναστόπουλος έχει χαρακτηριστεί από την ομάδα του Πειραιά ως ανεπιθύμητος, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο Ελλάδας, από τον οποίο είχαν αποχωρήσει στο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι».

Μάλιστα, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να παραταχθούν σε αγώνα που θα σφυρίξει ο συγκεκριμένος ρέφερι.

Η κλήρωση για την τελευταία αγωνιστική της Basket League, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, έφερε τον Αναστόπουλο στον δρόμο των Πειραιωτών, οι οποίοι, αν έμεναν πιστοί στη στάση τους και δεν κατέβαιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, θα υποβιβάζονταν στην Α2, καθώς το ίδιο είχαν πράξει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, για το πρωτάθλημα της Α1.

Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 70 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν έξω από το σπίτι του διαιτητή και φώναξαν συνθήματα σε βάρος του, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό υπήρξε πληροφορία για αναβολή του αγώνα, ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού την Τετάρτη ξεκαθάρισε ότι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.Πάντως, όπως προαναφέραμε, ο Αναστόπουλος με επιστολή του στην ΕΟΚ το πρωί της Τετάρτης δήλωσε κώλυμα και κατόπιν τούτου το ματς θα διεξαχθεί με τον ορισμό του Αλέξανδρου Ψαριανού, ο οποίος πήρε τη θέση του.

 

www.zougla.gr

Share