Πάνος Μπράμος για δρόμο Πάτρα Πύργος : Απαιτούνται περισσότεροι από 16 μήνες για τη συμβασιοποίηση του έργου.

Τετ, 01/22/2020 - 11:34

Η πολιτική απόφαση του Υπουργού Υποδομών για επιστροφή στην παραχώρηση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και προβληματισμούς για το χρόνο εκτέλεσης του έργου. Κι αυτό διότι τα επόμενα στάδια τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους επόμενους έξι μήνες.

Το ιδανικό σενάριο κατά το Υπουργείο προβλέπει εργοτάξια εντός του 2020, το δε απαισιόδοξο προβλέπει επαναδημοπράτηση ως ενιαίο έργο.

Σε αυτή την περίπτωση η πείρα των δημοσίων έργων έχει δείξει ότι απαιτούνται περισσότεροι από 16 μήνες για τη συμβασιοποίηση του έργου.

Και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι εγκατεστημένοι εργολάβοι δεν θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια δημιουργώντας νέες καθυστερήσεις.

Με λίγα λόγια φτάσαμε στο 2020 για να επιστρέψουμε στο 2013, όταν το Πάτρα - Πύργος ήταν τμήμα της παραχώρησης της Ολυμπίας οδού.

Τέλος, επειδή Ολυμπία οδός δεν είναι μόνο το Πάτρα - Πύργος, αλλά το σύνολο του τεχνικού αντικειμένου, δηλαδή η ευρεία παράκαμψη του Πύργου αλλά και Πύργος - Καλό Νερό, ένα τμήμα με ιδιαίτερες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, θα περιμένουμε να δούμε την πολιτική βούληση του Υπουργείου Υποδομών για την ουσιαστική ολοκλήρωση και σύνδεση των οδικών αξόνων της Πελοποννήσου.

Share