Παραίτηση δέκα μέρες πριν τη λήξη της θητείας από τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου

Τρί, 08/20/2019 - 21:31

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, υπέβαλε ο Λεωνίδας Βαρουξής με αφορμή την έλλειψη απαρτίας για μια ακόμα φορά σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου (στην οποία ήθελε να ψηφιστούν θέματα που αφορούν το Λ.Τ.). 

Αυτά έγιναν το απόγευμα της Τρίτης (20/8) και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν κι από τον νέο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Λ.Τ., μέσα σε όσα ζητούσε να ψηφιστούν και να περάσουν, είχε θέματα τα οποία δέσμευαν τη νέα δημοτική αρχή η οποία αναλαμβάνει σε λίγες μόλις μέρες.

Σε συνδυασμό με το ότι αυτή έχει τη δική της πολιτική και το δικό της σχεδιασμό για το Λιμενικό Ταμείο – που άλλωστε ο ίδιος ο νέος δήμαρχος προγραμματίζει να αναλάβει και τη θέση του προέδρου σε αυτό – δεν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά αυτή τη στιγμή πράγματα που την δέσμευαν για τη συνέχεια...

Υπενθυμίζεται πως από τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά απο εισήγηση τότε του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και σχετική απόφαση του Δ.Σ. Πύργου, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου εξελέγη κι ανέλαβε τη θέση ως τώρα ο Λεωνίδας Βαρουξής.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ είπε στους παρευρισκόμενους:

«Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες για το λιμάνι αυτό έδωσα 4 χρόνια όλες μου τις δυνάμεις και για το θέμα της φύλαξης ζήτησα τη βοήθεια του Ιδρύματος Λάτση από τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να παραμείνει ασφαλές με τη δική τους προσφορά – δωρεά.

Μετά από έναν χρόνο σχεδόν νιώθω εκτεθειμένος απέναντί τους καθότι διαπιστώνω ότι είναι μάταια κάθε προσπάθεια έγκρισης αναμόρφωσης του προυπολογισμού, ώστε να μπορεί να δοθεί άμεσα η φύλαξη σε πιστοποιημένη εταιρεία.

Κάτι που έγινε σε άλλα τουριστικά λιμάνια την ιδία περίοδο.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα να θέσω την παραίτησή μου στον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και εύχομαι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας δεσμευόμενος παράλληλα να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί σε όποιον αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση.

Βέβαια εκφράζω στον νέο δήμαρχο την εκτίμησή μου ότι αν δεν μετακομίσει ως υπηρεσία το ΔΛΤΠ στο Δημαρχείο, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί".

Ο Δήμαρχος Πύργου  Γαβρίλης Λιατσής δεν απεδέχθη την παραίτηση του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου. Αυτό βέβαια ΔΕΝ είναι στις αρμοδιότητες του Δημάρχου αλλά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Share