Παραλαβή υπερυχοτομογράφου για το ενδοκρινολογικό ιατρείο του Ν.Π.(προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος)

Πέμ, 08/08/2019 - 10:10

Παραλάβαμε σήμερα τον υπερηχοτομογράφο για το ενδοκρινολογικό ιατρείο. Πρόκειται για προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπως είχαμε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο. Η λειτουργία του αναβαθμίζει το ενδοκρινολογικό ιατρείο δίνοντας πλέον τη δυνατότητα διενέργειας παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη (FNA), διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο..

Η διενέργεια της συγκεκριμένης εξέτασης για πρώτη φορά στη     Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και σε δημόσια δομή της Ηλείας θα αναχαιτίσει το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης για FNA εκτός νομού. Το υλικό που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο χωρίς επιβάρυνση του ασθενή.

Την τελευταία τριετία πέντε (5) συνολικά υπερηχοτομογράφοι έχουν παραληφθεί και λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα και συγκεκριμένα τρεις (3) με πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις ανάγκες της Μαιευτικής – Γυναικολογικής, Ουρολογικής  και Καρδιολογικής Κλινικής αντίστοιχα, ένας (1) για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμού του νοσοκομείου και ένας (1) για το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο όπως προαναφέρθηκε. Αναμένεται ένας (1) ακόμη για το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο με πηγή χρηματοδότησης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκε το πρακτικό αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.

Νιώθουμε την υποχρέωση για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την καθοριστική του συμβολή στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής και του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου.

Με μικρά και σταθερά βήματα εμπλουτίζουμε και ανανεώνουμε τον « κουρασμένο» εξοπλισμό μας  αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Share