Πάτρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε πολύ γνωστό επιχειρηματια για εικονικα τιμολόγια

Παρ, 06/29/2018 - 07:58

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκατσε πάλι πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας, ο οποίος είχε απασχολήσει την δικαιοσύνη το 2010, όταν αποκαλύφθηκε η πολύκροτη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων.
Στην υπόθεση εκτός από τον γνωστό Πατρινό επιχειρηματία εμπλέκονται άλλα δύο άτομα, ο ένας εξ αυτών όμως δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή.
Ο επιχειρηματίας όταν έγινε η αποκάλυψη της υπόθεσης κρίθηκε προφυλακιστέος, σήμερα κάθισε και πάλι στο εδώλιο με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας.
Την ίδια κατηγορία αντιμετώπισε και ένας υδραυλικός.

Ο υδραυλικός καταδικάστηκε σε 4 χρόνια με 3ετή αναστολή ενώ ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 5χρόνια για τρεις υποθέσεις και σε 4 χρόνια για μία υπόθεση, με μετατροπή της ποινής σε πέντε ευρώ την ημέρα.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο υδραυλικός όλα ξεκίνησαν το 2002 οπότε και άρχισε να συνεργάζεται με τον επιχειρηματία καθώς έκανε για εκείνον διάφορες υδραυλικές εργασίες.
Όπως εξήγησε, δεν μπορούσε εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας του να κόψει ο ίδιος τιμολόγια. Από την άλλη ο επιχειρηματίας, που ήθελε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ζήτησε εικονικά τιμολόγια για τα οποία θα πλήρωνε το Φ.Π.Α.
Ο επιχειρηματίας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια κάθειρξη και έμεινε ένα χρόνο στη φυλακή για αποδοχή εικονικών και πλαστών τιμολογίων.

 

patrastimes.gr

Share