Πάτρα:«Λούφα και παραλλαγή» για ημέτερους σε ΠΠΝΠ και «Άγιο Ανδρέα»

vodafone pirgou

Συμπτώματα Νεοδημοκράτης απόκλισης εμφανίζει πλέον όλο και πιο έντονα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Δημόσιας υγείας στην περιοχή, με τις επιλογές και τις τακτικές σε πρόσωπα και καταστάσεις να προκαλούν έντονη δυσφορία.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ο τρόπος με τον οποίο με την ανοχή στελεχών της κυβερνητικής μηχανής στην περιοχή καλύπτονται και εξυπηρετούνται ακόμα και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μέλη του συγκεκριμένου κόμματος στη μηχανή της δημόσιας υγείας στην περιοχή προβληματίζει και δημιουργεί δικαιολογημένες υποψίες

Χαρακτηριστικά παραδείγματα του απίστευτου δούνε και λαβείν στο χώρο της δημόσιας υγείας που στόχο – εν καιρώ έλλειψης προσωπικού – έχει την  εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προσώπων είναι αυτό της τοποθέτησης σε μια δευτεροβάθμια επιτροπή η οποία συνεδριάζει μία φορά στους δύο μήνες , να απασχολούνται δύο υπάλληλοι Νοσοκομείου της Πάτρας ,οι οποίοι απασχολούνται ως γραμματείς!!!

Η τοποθέτησή τους έχει γίνει με υπογραφή της Υγειονομικής Περιφέρειας και είναι απορίας άξιο, με την πλάτη ποιων επιβλήθηκε κάτι τέτοιο, όταν την ίδια ώρα στα νοσοκομεία της περιοχής αποτελεί κοινό τόπο, πως το μόνο που είναι …επαρκές, αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

Ουσιαστικά, σε μια επιτροπή που συνεδριάζει μια φορά το μήνα «απασχολούνται» δύο υπάλληλοι, με καθήκοντα γραμματέα, για να πίνουν καφέ σε κάποια διεύθυνση υγείας.

Στα όσα προκαλούν έκπληξη και τα οποία δικαίως έχουν δημιουργήσει πολλών επίπεδων απορίες, είναι η ευνοϊκή μεταχείριση την οποία τυγχάνει αναπληρώτρια γραμματέας επιτροπής, η οποία όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο υπάγεται, επί της ουσίας πληρώνεται για να κάνει όπως προκύπτει και από φωτογραφικό υλικό, τα «γαλάζια» πρωϊνά προεκλογικά της ραντεβού.

Η ιστορία αυτή έχει προκαλέσει τραγελαφικές καταστάσεις σε επίπεδο διεύθυνσης υγιεινής και δεν είναι λίγοι αυτοί, που παροικούν στην Ιερουσαλήμ της δημόσιας Υγείας στην περιοχή, οι οποίοι υποστηρίζουν, πως ακόμα δεν είδαμε τίποτα, καθώς μάλλον θα τα δούμε …όλα  με την έλευση του νέου ΥΠΕάρχη, δεδομένου ότι κάποιοι θα σπεύσουν να τον κατευθύνουν στις επιλογές που αυτοί επιθυμούν.

Αυτό το οποίο «ψιθυρίζεται» στους διαδρόμους των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στην περιοχή, είναι, «πως κανένας δεν πάει χαμένος», θυμίζοντας με νόημα , πως σε πρωτοβάθμια επιτροπή, έχει τοποθετηθεί νοσοκόμα από μεγάλο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής , η οποία έχει κουμπαριά με πρώην διοικητή νοσοκομείου. Αυτή – λένε με νόημα οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Πάτρα δουλεύει …πολύ, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, κατά πόσο σε πολιτικό, υγειονομικό, αλλά και κομματικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές  του στο νομό, αποδέχονται τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες παραπέμπουν στο σκηνικό που είχε στηθεί στο χώρο της δημόσιας υγείας στην περιοχή, κατά τις ένδοξες ημέρες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ:Patrastimes.gr

Share