Πατρών-Πύργου: Στον «αέρα» το έργο – Κινδυνεύει να απενταχθεί στις 31/12/19

Τετ, 12/11/2019 - 07:54

Ακρως αποκαλυπτικός σχετικά με το το μέλλον της καρμανιόλας Πατρών-Πύργου, αλλά και όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Οπως αποκάλυψε,  στο Ράδιο Γάμμα, σύμφωνα με πηγές, το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος στις 31 Δεκεμβρίου 2019 αναμένεται να απενταχθεί από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η εξέλιξη αυτή θα είναι τραγική για τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο παραμένει στον «αέρα».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύργου, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να δώσει σε κάποιους το έργο, ακόμα και αν το κόστος του εκτιναχθεί από τα 300 εκατ. που προβλέπεται σήμερα, στα 600 εκατ. ευρώ.

Αν και οι εργασίες από τους εργολάβους σε τμήματα της εθνικής οδού έχουν ξεκινήσει, και σε κάποια από αυτά έχει ολοκληρωθεί το 20% των έργων, εν τούτοις, η κυβέρνηση με την στάση της, αφήνοντας απλήρωτους τους εργολάβους, πηγαίνει όλο και πιο πίσω την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Αντωνακόπουλος, κάποιοι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωναν ότι το έργο πρέπει να γίνει με όποιο κόστος, και με όποιο τρόπο, ακόμα και αν μπουν διόδια.

Η δημιουργία διοδίων και στην Πατρών-Πύργου, θα κάνει την Πάτρα μία κυκλωμένη από διόδια πόλη, καθώς οι πολίτες, για να μπουν ή να βγουν είτε μέσω της Πατρών-Κορίνθου, είτε από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είτε προς τον Πύργο, θα πρέπει να πληρώνουν.

https://dete.gr/

Share