Πέτσας για την καμπάνια για τον κορονοϊό: Η λίστα με τα ποσά θα δοθεί

Σάβ, 06/20/2020 - 06:34

Με έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Για το θέμα του κορονοϊού ο κ. Πέτσας είπε ότι θα λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα περιορισμού σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Αναφέρθηκε και στα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που αυστηροποιήθηκαν αν δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοϊού. Προετοιμαζόμαστε είπε για την 1η Ιουλίου που θα ανοίξουν οι πύλες της χώρας στον τουρισμό.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Πρόσθεσε ότι έως τις αρχές Ιουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια γενναία μείωση προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων.

Απαντώντας στις ερωτήσεις και συγκεκριμένα στην ερώτηση του newsit.gr για το θέμα των χρημάτων της καμπάνιας για τον κορονοϊό και αν θα δώσει στην δημοσιότητα την λίστα αλλά και αν αληθεύουν τα περί 500 χιλιάδων και 800 χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν σε κάποια ΜΜΕ είπε:

«Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό ήταν μια συνεκτική εκστρατεία που έφερε αποτέλεσμα. Έσωσε ζωές. Έχω πει και στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να δοθούν ποσά στην δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια. Είμαστε στο στάδιο του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου και όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στην δημοσιότητα. Το είχα πει και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

Και πρόσθεσε: «Ο θόρυβος που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ξεκινά από ένα μέσο ενημέρωσης. Το μέσο ενημέρωσης αυτό είναι γνωστό για την λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και την οικογένεια του χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Όπως προκύπτει επίσης από δημοσιεύματα φέρεαι να έχει πάρει μεγάλα ποσά στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τράπεζες και κάποιες ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως και για την αξιωματική αντιπολίτευση και για όσους κινούν θέματα για τα ποσά της καμπάνιας ενημέρωσης η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία 31 Μαΐου του 2020 και συνέβαλλε στο να διασωθούν πολλές ζωές συμπολιτών μας λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το υπουργείο Οικονομικών με τις νόμιμες διαδικασίες».

Είπε ακόμα απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Παρακαλούμε τον κ. Τσίπρα ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ποσά να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο με το οποίο ταυτίζεται, την περίοδο της διακυβέρνησή του, δηλαδή από το 2015 έως το 2019».

Πρόσθεσε τέλος για το θέμα αυτό ότι προκαλεί εντύπωση πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται λες και έχουν βγει από καρμπόν πρωτοσέλιδα εφημερίδων οι οποίες κινούν από την αριστερά και εκφράζουν σε έναν μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εφημερίδες που η εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα Μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, για να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα. Του θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ώστε οι διαφημιστικές δαπάνες, ακόμα και των τραπεζών, να δημοσιεύονται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. 

Ούτε μοίραζε δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα Μέσα χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο, ούτε έδινε χρήματα παράνομα σε sites εκτός online Μητρώου media, ούτε έκρυβε ενοχικά τη λίστα με το πού πήγαν τα λεφτά.

Είναι ζήτημα αυτονόητης λογοδοσίας και Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά χωρίς άλλες υπεκφυγές. 

Και τέλος ένα ερώτημα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ή θα τον καλύψει, μετακινώντας τον απλά σε άλλη θέση, γιατί ό,τι έκανε ήταν κατ’ εντολή Πρωθυπουργού».

Share