ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: "Λυρική βραδιά" με την Χορωδία Μυρτουντίων

Παρ, 01/11/2019 - 08:55

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας ,επέλεξε να ανοίξει τις εκδηλώσεις  του Νέου Έτους, με τη Χορωδία Μυρτουντίων. Θα  εμφανιστεί   σε μια  «Λυρική βραδιά» στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ,στον Πύργο, αυτό το Σάββατο το βράδυ 8μμ, 12η Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας ένα  θεαματικό πρόγραμμα με αποσπάσματα (χορωδιακά, από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της Μουσικολόγου Λένας Σουρμελή.

Προσκεκλημένοι Solist της Χορωδίας Μυρτουντίων  είναι  η Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου  και  ο Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς . Στο πιάνο θα  συνοδεύσει  η εξαιρετική  πιανίστα Olena Fedko.

Στo πρόγραμμά της  περιλαμβάνονται έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes,  F. Lehar κ.α.

Είναι άλλη μία  ποιοτική,υψηλού επιπέδου εκδήλωση που οργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν.Ηλείας.

Η Χορωδία Μυρτουντίων,σε προηγούμενες εμφανίσεις,  προκάλεσε θετικά σχόλια  με τη δυναμική ερμηνεία με την τεχνική αρτιότητα της. Πρόκειται για μια αξιόλογη χορωδία  που στόχοι της είναι η προώθηση και η προβολή της ποιοτικής μουσικής,

Η χορωδία  κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε  στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, και πρόσφατα στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Αμαλιάδας.Επίσης πολλές οι  συμμετοχές  της σε μεγάλες διοργανώσεις όπως η εμφάνιση της στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στη συναυλία «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη», έλαβε μέρος  στο 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην παράσταση «Κάτι Ελλάδες» μια αναφορά στο πολιτικό και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, με την συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Ηχότροπον», τριών χορωδιών, δύο τραγουδιστών και την φιλική συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν/μίου Πατρών τον Νοέμβριο του  2015, ενώ τον Σεπτέμβριο του  2016 η Χορωδία Μυρτουντίων,  σε συνεργασία με τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας και το International Opera Studio Πάτρας συμμετείχε στο πρώτο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου.

 

Share