ΠΟΣΕΣ – ακόμη – ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ για τον «ΠΕΡΙΦΗΜΟ» ΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ;

Παρ, 01/18/2019 - 18:12

Αν πάρουμε την ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και από την μια βάλουμε την Ανθρώπινη ύπαρξη και από την άλλη βάλουμε το Χρήμα (Ευρώ) τότε θα καταλάβουμε την εγκληματική και ευτελιστική συμπεριφορά των «ιθυνόντων» και «υπευθύνων» (εδώ και χρόνια) του θρυλικού δρόμου ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ.

Θυμός· Ντροπή· Πίκρα· Αίμα· Αδιαφορία· Κοινωνικός Ευτελισμός· Θύματα· και παραμύθι λεκτικό – πολιτικό. Και το τεράστιο αυτό ΠΡΟΒΛΗΜΑ (Κυκλοφοριακό – Κοινωνικό – Ανθρώπινο – ΤουριστικόΟικονομικό κ.λπ.) δεν είναι χθεσινό. Είναι διαχρονικό. Είναι πρόβλημα δεκαετιών με τεράστια ΗΘΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΩΝ των Ελληνικών Κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ + ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ως και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηλείας (Περιφέρεια + Δήμοι).

Τα χρόνια περνάνε· ο περίφημος δρόμος Πατρών – Πύργου παραμένει ως έχει· τα θύματα των τροχαίων αυξάνονται και ο σημερινός Υπουργός Μεταφορών (επ’ ονόματι Σπίρτζης), κατανέμει τα εκατό (100) χιλιόμετρα σε επτά (7) εργολαβίες για να «τιμήσει» επιχειρηματικά – κατασκευαστικά τον σπουδαίο εργολήπτη κ. Καλογρίτσα και την οικονομικά εύρωστη Τεχνική του Εταιρεία «Τοξότες».

Είμαι βέβαιος ότι ουδείς ενδιαφέρεται για το ζύγι με την Ανθρώπινη ζωή με «αντικειμενική» επιλογή το Χρήμα (Ευρώ). Από την σκοπιά ότι εδώ και χρόνια η ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΜΙΛΗΤΗ, οι εν λόγω «Αφεντάδες» καλά κάνουν και σκέφτονται / λειτουργούν τοιουτοτρόπως με παγερή αδιαφορία για το πολύμορφο κόστος από την απώλεια της ζωής.

Δεν φέρει ευθύνη ΟΥΔΕΙΣ εκ των «Υπευθύνων» (διαχρονικά) για τον αιματοσημαδεμένο δρόμο Πατρών – Πύργου. Η ΗΛΕΙΑ ως Διοικητική οντότητα έχει την ακεραία και αποκλειστική ευθύνη για τον δρόμο ως και για άλλα σημαντικά Έργα που Μας υποσχέθηκαν αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν έστω σε επίπεδο εγκαινίων έναρξης (να θυμίσω τον αλήστου μνήμης Υπουργό Μιχάλη Λιάπη – Αεροδρόμιο Ανδραβίδας κ.λπ. και κ.λπ.)

Δεν γνωρίζω τις υπουργικές βουλές του κ. Σπίρτζη για το δρόμο Πατρών – Πύργου· και δεν γνωρίζω τι θα πράξει ο μέγιστος εργολάβος κ. Καλογρίτσας. Αυτό που θέλω να πληροφορηθώ δημόσια είναι το τι θα πράξει η επερχόμενη Κυβέρνηση ως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκάθαρα, έντιμα και υπεύθυνα:

«Στην ζυγαριά της Ζωής τι θα Επιλέξουν και να Στηρίξουν, ώστε να λυθεί οριστικά το αιματοβαμμένο πρόβλημα του δρόμου Πατρών – Πύργου: Με την Ανθρώπινη Ζωή» ή με το Χρήμα (ευρώ); Αναμένοντας…

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ

Share