Πριν το Πάσχα πληρωμή: ΚΕΑ, Προνοιακά, Στεγαστικό ενοικίου (Video) – Συντάξεις και περιπτώσεις Α21

Τρί, 04/09/2019 - 15:29

Πριν το Πάσχα θα γίνει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου και των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων, ενώ το ίδιο διάστημα θα πληρωθεί η επόμενη δόση του ΚΕΑ.

Αυτά ανέφερε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στ. Πλιάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορταζ της ΕΡΤ, υπήρξαν κάποιες αστοχίες του συστήματος σε κάποιες κατηγορίες του οικογενειακού Α21, ο Στ. Πλιάτσας διευκρίνησε ότι επειδή το σύστημα κάνει συμψηφισμούς για παλαιότερες οφειλές, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ορισμένοι δικαιούχοι ενώ έπρεπε να πάρουν κάποια χρήματα ή δεν τα πήραν καθόλου ή πήραν μέρος αυτών.

Ο ΟΠΕΚΑ ελέγχει ξανά όλες τις περιπτώσεις που δημιουργήθηκε πρόβλημα, και πρίν από Πάσχα οι δικαιούχοι θα πληρωθούν κανονικά τα ποσά. Αυτοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα στο επίδομα παιδιού ανέρχονται περίπου στους 13.000. "Κανείς δε χάνει τίποτα στην πλατφόρμα του οικογενειακού επιδόματος", σημείωσε ο διοικητής ΟΠΕΚΑ.

Μέχρι τώρα όσοι έχουν κάνει αίτηση αγγίζουν τους 670.000, ωστόσο η προθεσμία υποβολής αίτησης Α21 για προηγούμενα χρόνια έχει λήξει. 

- Οι ακριβείς ημερομηνίες θα γνωστοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες

- Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr.

- Διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης παρέχονται και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr. 

* * * ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (δηλώσεις Πλιάκη) - https://www.youtube.com/watch?v=E-rVLF2fjLI 

Οι συντάξεις 

Ενώ υπενθυμίζεται πως, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, λόγω των εορτών του Πάσχα, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και π. ΟΓΑ, και στους λοιπούς συνταξιούχους την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Share