ΠΥΡΓΟΣ: Έρευνα Σοκ - Εμπορικά νεκροί οι σημαντικότεροι εμπορικοί δρόμοι του Πύργου - Στην οδό Ερμού 81% τα κλειστά μαγαζιά! (φωτο)

Τρί, 02/19/2019 - 08:52

Το www.Iliaoikonomia.gr , σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου με τίτλο "ΠΥΡΓΟΣ: Μπαράζ λουκέτων εμπορικών επιχειρήσεων. Απλός θεατής το Επιμελητήριο Ηλείας - Έχουν λύση στο πρόγραμμά τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι;" κάναμε επιτόπια έρευνα στους επί δεκαετίες κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους της πόλης του Πυργου, την οδό Ερμού, η οδό Γερμανού και την οδό Καραισκάκη.

Η κατάσταση είναι απελπιστική.

Στην οδό Ερμού ο 81% των εμπορικών καταστημάτων είναι κλειστά και άλλα ενοικιάζονται και άλλα πωλούνται. 

Στην οδό Καραισκάκη, το παλιό Σταυροπάζαρο, το 82% των καταστημάτων είνει κλειστά.

Στην οδό Γερμανού το 80% των καταστημάτων είνει κλειστά.

 

 

Κανένα απολύτως ενδιαφέρον για δημιουργία επιχείρησης στους δρόμους που όλα τα χρόνια χτύπαγε η εμπορική αγορά ης πόλης.

Πρίν την κρίση για να βρεις να νοικιάσεις κατάστημα στην οδό Ερμού, αφενός τα νοίκια ήταν μεγάλα αλλά θα έπρεπε να πληρώσεις και "αέρα" στον προηγούμενο ενοικιαστή ή τον ιδιοκτήτη για να μπορέσεις να ανοίξεις εκεί την δική σου επιχείρηση.

To Σταυροπάζαρο που την παλιά εποχή ήταν ο κόμβος, η καρδιά της εμπορικής ζωής της πόλης, με μαγαζιά από φρέσκα τοπικά προιόντα άριστης ποιότητας με τα προιόντα των μανάβικων, των κρεοπωλείων, των τυράδικων και των ψαράδικων, κλπ, τώρα είναι το πιό "βουβό" σημείο της πόλης και συνεχώς υποβαθμίζεται.

Οι παλιοί θυμούνται το ψαράδικο του Καλαματιανού, τα τυράδικα του Καλομοίρη, Τζίνη και Μπάρκα, τα κρεοπωλεία του Βεργόπουλου και του Κούρτη, τα μανάβικα του κυρ Φώτη και του κυρ Νίκου, το ποτοποιείο των Αδελφών Πασσά, το καφεκοπτείο του Νίκου Ντάφη, τα καζάνια που έβραζαν λουκάνικα με βούτημα της φέτας του ψωμιού στο λοίπος 10 λεπτά της δραχμής, στην γωνία της Δημοτικής Αγοράς το περίπτερο του Αγγελάκη, το κουρείο του Σκουντζή το τζαμάδικο των Αδελφών Κατέβα και λίγο χαμηλότερα το Παντοπωλείο Καράγιωργα, το θρυλικό καφενείο "το ΠΟΣΤΟ" και οι φούρνοι του Δάββου και Νικάκη !!!

Και συνεχώς ακούμε "παχιά λόγια" από το Επιμελητήριο, τους αμόδιους Συλλόγους, τους υποψήφιους Δημάρχους...

Μήπως κανείς από αυτούς μπορεί να μας πεί πως θα ξαναδόσει την παλιά αίγλη στην πόλη;

Μήπως μπορεί κάποιος από αυτούς να μας πει το πρόγραμμά του πάνω σε αυτό το θέμα;

Βαρεθήκαμε να ακούμε να λένε τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενοι (οι περισσότεροι από τους υποψήφιους έχουν διατελέσει "προηγούμενοι" σε διάφορες θέσεις) αλλά κανείς δεν μας λέει πως θα αντιστρέψει την σημερινή κατάσταση. Με ρεαλιστικό και εφικτό πρόγραμμα χωρίς προεκλογικές κορώνες...

Το ΗΛΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα δημοσιεύσει κάθε απάντηση που θα μας σταλεί και θα απαντά στο πρόβλημα με ρεαλιστικό και εφικτό πρόγραμμα.

 

 

Share