ΠΥΡΓΟΣ: Κινητές "υγειονομικές βόμβες" κυκλοφορούν στην πόλη κατά ομάδες χωρίς έλεγχο της Αστυνομίας

Τετ, 04/01/2020 - 19:58

Ομάδες ΡΟΜΑ από πέντε (5) έως και δέκα πέντε (15) ατόμων κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοιό.

Ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια και προφανώς χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ή μύνημα στο κινητό (που πολλοί διαθέτουν).

Από πολύ νωρίς το πρωί ξεκινούν από την οδό Πατρών και άλλες οδούς περιμετρικά της πόλης και κατευθύνονται είτε στο κέντρο της πόλης, είτε σε παρκιγκ μεγάλων Super Markets.

Περνούν δίπλα, πολύ κοντά, από άλλους δημότες που έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και έχουν μέτρα προφύλαξης (γάντια, μάσκες).

Επίσης παρατηρούνται πολλά άτομα σε καρότσες ημιφορτηγών ο ένας δίπλα στον άλλο.

Και η Αστυνομία ή η Δημοτική Αστυνομία δεν επεμβαίνει.

Λες και γι' αυτούς υπάρχει ασυλία και εξαιρούνται της εφαρμογής του Νόμου.

Η δικαιολογία "δεν ξέρω γράμματα για να φτιάξω το σχετικό έγγραφο" ή να στείλω μήνυμα στο κινητό δεν δικαιολογεί το όλο πρόβλημα.

Άλλωστε πολλοί από αυτούς διαθέτουν κινητά τηλέφωνα αξίας ή μπορούν να απευθυνθούν στον Δήμο να τους συντάξει ένα έγγραφο.

Για τις επιδοτήσεις τους γνωρίζουν να συντάσουν τα απαραίτητα έγγραφα; 

Πρόκειται για Έλληνες πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, ορισμένοι εξ αυτών πολιτεύονται, έχουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, οδηγούν οχήματα που φέρουν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας και δεν είναι «αδέσποτοι» ή ανιθαγενείς. Από πού κι ως πού οι Αρχές θεωρούν ότι οι «πληθυσμοί Ρομά» βρίσκονται εκτός της εμβέλειας του κρατικού μηχανισμού και οι νόμοι που οφείλουν να τηρούν οι Ελληνες δεν αγγίζουν αυτούς τους… πληθυσμούς;

Στους Νόμους είμαστε ΟΛΟΙ ίσοι.

Ο Δήμος Πύργου, η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επέμβουν.

Και αν δεν επέμβουν αυτοί πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας Πύργου. 

φωτο αρχείου

Share