Πύργος: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (βίντεο-φωτο)

Δευ, 03/25/2019 - 12:08

Με ηλιόλουστο καιρό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην πόλη του Πύργου, την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.

Προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος σαν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο πρώην υφυπουργός παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Κώστας Τζαβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι  και υποψήφιοι Δήμαρχοι Πύργου.

Παρήλασαν στην αρχή μικροί μαθητές των Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, στην συνέχεια μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης. Αξιοσημείωτο είναι η πλειοψηφία των σχολείων φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές.

Ακολούθησαν με παραδοσιακές στολές οι Χορευτικοί Σύλλογοι της πόλης, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Πρόσκοποι. Την παρέλαση ολοκλήρωσαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Πύργου παραδοσιακοί χωροί απο συλλόγους της περιοχής.

 

 

Share