ΠΥΡΓΟΣ: Ο Αλ.Τσίπρας μίλησε για όλα. Για τον δρόμο, για τα ΤΕΦΑΑ, τις συντάξεις, ακόμα και για τον ηλικιωμένο Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου(βιντεο)

Τρί, 01/28/2020 - 22:18

Στις 18:30 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο

Ο Δήμαρχος Πύργου ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού και του Δήμου Πύργου που είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα -Πύργος, η λειτουργία Σχολών ΑΕΙ ΤΕΦΑΑ .

 

 

 

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα πραγματοποιήθηκε στο θεματικό πάρκο Ξυστρή.

Εκεί μίλησε για όλα.

Για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος είπε ότι ενώ είχαν συμβασιοποιηθεί και εκτελούνται τα 5 από τα 8 τμήματα του δρόμου και ο δρόμος θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2022, ήλθε με γινάτι ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής να τον σταματήσε, και θέλει να το δώσει τους παραχωρισιούχους της Ολυμπίας Οδού από όπου το είχε αφαιρέσει το 2013 επειδή τότε δεν τους ήταν συμφέρον.

Προσπαθεί τώρα να πάρει έγκριση από την Ευρωπαική Ένωση που είναι πολύ δύσκολο.

Ο δρόμος λεχει γίνει γεφύρι της Άρτας. Εμείς θα τον είχαμε ολοκληρώσει στα τέλη του 2022. Τώρα είναι αβέβαιο πότα θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί.

Για τις Σχολές ΤΕΦΑΑ στον Πύργο είπε ότι η Κυβέρνησή του είχε προγραμματίσει την λειτουργία της σχολή από τον Σεπτέμβρη του 2020.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη την κατάργησε μαζί με άλλες 38 Σχολές και αντί αυτών φέρνει τα Κολλέγια των οποίων τα πτυχία τα εξισώνει με τα ΑΕΙ.

Γιά τις αυξήσεις στις συντάξεις που λέει η Κυβέρνηση βλέπετε τις αυξήσεις όταν κάνετε ανάληψη από τις Τράπεζες. Σχεδόν μηδενικές.

Για τους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων είπε ότι διορίσθηκαν με κομματικά κριτήρια. Μετά τον 80χρονο Διοικητή στα Τρίκαλα που παραιτήθηκε, έχουμε ηλικιωμένο διοικητή στο Νοσοκομείο του Πύργου. Δεν έχω, είπε, τίποτα με τους ηλικιωμένους αλλά έχουμε χιλιάδες νέους μς πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτωρικά που φεύγουν από την Χώρα γιατί δεν βρίσκουν δουλειά.

 

Share