Πύργος: Συλλογική ομοφωνία και άρνηση για δημιουργία Δομής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή Επιταλίου

Σάβ, 01/11/2020 - 11:06

Την ομόφωνη διαφωνία τους, όσον αφορά την δημιουργία του Κέντρου Δομής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή του Επιταλίου, εξέφρασαν και φορείς και πολίτες του Πύργου το βράδυ της Παρασκευής (10/1), όπου η διευρυμένη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πύργου συνεδρίασε εκτάκτως στο Λάτσειο Δημοτικό μέγαρο.

Με θέμα- “Έκφραση γνώμης σχετικά με την επικείμενη κυβερνητική απόφαση για δημιουργία Δομής φιλοξενίας και μετεγκατάστασης μεταναστών στην Κοινότητα Επιταλίου και λήψη απόφασης για εισήγηση με προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο”.

Διατυπώθηκε με σθεναρό τρόπο η αντίθεση στο επιδιωκόμενο Κυβερνητικό σχέδιο αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η Γη της Ολυμπιακής Φλόγας δεν μπορεί να διαθέτει "αποθήκες ανθρώπινων ψυχών", ούτε "μνημεία βαρβαρότητας", και μάλιστα σε έναν τόπο ήδη υποβαθμισμένο και τόσο χαμηλά σε ανάπτυξη.

Παράλληλα ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου για την διενέργεια σχετικού Δημοψηφίσματος

Παρόντες ήταν οι, φορείς – σωματεία – δημότες, που μετέχουν στο όργανο, ενώ στη συνεδρίαση αυτή είχαν κληθεί κι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, όπου παρευρέθηκαν οι κ.κ. Νικολούτσος, Καννής, Αργυρόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Δημητρόπουλος, τοποθετούμενοι σχετικά, κι είχαν κληθεί και τα κόμματα, όπου παρευρέθηκε μόνο - ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ο Δημ. Μπαξεβανάκης (κι ακόμα των Οικολόγων Πράσινων).

Παρόντες επίσης και κάποιοι ακόμα Δημ. Σύμβουλοι, αλλά και πρόεδροι Κοινοτήτων, όπως του Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας, που επίσης τοποθετήθηκε περιγράφοντας με πλήρη επιχειρηματολογία όλα τα μεγάλα αρνητικά του θέματος. 

Από όλους σχεδόν έγινε μεταξύ άλλων και αναφορά στο “γιατί και πως” η περιοχή πήρε πάλι μια θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ελληνική περιφέρεια, αυτή της επιλογής για τέτοιο “στρατόπεδο”, κι ακόμα, πως το υπουργείο αγνόησε άλλες θέσεις-δημόσιες εκτάσεις που έχουν προταθεί στην Ηλεία και επιμένει πεισματικά για εκείνο το χώρο, στην ιδιωτική έκταση πέριξ του παλιού εργοστασίου στο Επιτάλιο (όχι πλέον οι ίδιες οι εγκαταστάσεις που έχουν απομείνει αφού έγινε κατανοητό στους αρμόδιους πως είναι σαφώς ακατάλληλες αυτές).

Θέμα που έθεσε επιτακτικά κι ο Τ. Αντωνακόπουλος στη σύσκεψη στην Αθήνα, “Γιατί προτίμησαν κι επιμένουν σε αυτή την έκταση;” αλλά δεν πήρε απάντηση... 

Πλέον ξεκίνησαν και προβλεπόμενες διαδικασίες με συλλογή υπογραφών για το Δημοψήφισμα.

Και τέλος, υπήρξε συμφωνία και για περαιτέρω οργάνωση κι άλλων μορφών αντιδράσεων προσεχώς.

Share