ΠΥΡΓΟΣ: Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη

Τετ, 11/27/2019 - 07:30

Σε μια  σεμνή τελετή έγιναν τα αποκαλυπτήρια  της εντοιχισμένης μαρμάρινης πλάκας, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Κολοκοτρώνη στον Πύργο, όπου την διετία 1938 – 1939 έζησε εκεί τα παιδικά – εφηβικά του χρόνια ο μεγάλος στη συνέχεια Έλληνας και παγκοσμίως καταξιωμένος Μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο  Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, παρουσία της κόρης του τιμώμενου Μουσικοσυνθέτη  Μαργαρίτας Θεοδωράκη και του μεγάλου Ηλείου επίσης μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου,  αποκάλυψαν την μαρμάρινη πλάκα, που υποδηλώνει ότι στο σπίτι αυτό έζησε μια τεράστια μορφή που σημάδεψε την νεότερη ιστορία ως μουσικός αλλά και ως πολιτικός.

 Στο κάτω μέρος της μαρμάρινης πινακίδας, με τετράγωνη ψηφιακή απεικόνιση λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα QR CODE, όπου οι επισκέπτες  και οι δημότες , θα έχουν τη δυνατότητα ιντερνετικής σύνδεσης με το κινητό τους, με πληροφοριακά στοιχεία για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου ,αποκάλυψε την επιγραφή, μίλησε για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και την σπουδαία διαδρομή και συνεισφορά του στον ελληνισμό. Επίσης ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες της οικίας, για τη συναίνεση τους να αναρτηθεί η  μαρμάρινη πλάκα.

Ακολούθησε η τελετή μετονομασίας της Πλατείας Νικάκη , σε Πλατεία Μίκη Θεοδωράκη , όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.

 

Share