Ριχάρδος: Νέα εισαγγελική πρόταση προτείνει την απαλλαγή του

Παρ, 10/11/2019 - 23:31
Η οριστική κρίση της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου

Εν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών βρίσκεται πλέον ο Ριχαρδος Μύλωνας, καθώς ήδη ο εισαγγελέας Ιωαννης Πίερρος πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του από από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με την ίδια πρόταση εισηγείται απαλλαγή και των 62 κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφό της και η ΑΑΔΕ. Κατά συνέπεια, το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.
 
Οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης φανερώνουν το «φιάσκο» των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο γινόταν λόγος για «εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού», ενώ ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση από το βήμα της Βουλής. 

 Αρχικά, ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά δυο εβδομάδες αργότερα βγήκαν και πάλι, όταν οι συνήγοροί τους βρήκαν «τρύπα» στη δικογραφία και επικαλέστηκαν την τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν υπήρχε παράνομη πράξη.
 
Η οριστική κρίση της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

 

https://www.ethnos.gr

Share