Σαρώνει και την Ιταλία η κακοκαιρία - «Βουλιάζει» ξανά η Βενετία

Κυρ, 11/24/2019 - 15:41
Το ύψος του νερού στην πόλη έφτασε στα 130 εκατοστά το πρωί της Κυριακής

Εξακολουθεί να σαρώνει τη βόρεια Ιταλία η κακακαιρία, με τη Βενετία να βρίσκεται ξανά στο μάτι του κυκλώνα, βιώνοντας τις χειρότερες πλημμύρες της από το 1966. 

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το Πιεμόντε βρίσκεται αντιμέτωπο με σφοδρές βροχοπτώσεις, με την περιοχή της Αλεξάνδρεια (νότια του Τορίνο) να βρίσκεται σε κρισιμότερη κατάσταση, καθώς 200 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν και 600 έχουν αποκλειστεί, ενώ μία γυναίκα αγνοείται.  

Η γειτονική Λιγουρία παραμένει σε κόκκινο συναγερμό, όπου εξαιτίας των χειμάρρων λάσπης έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Γένοβα με τη Βιντιμίλια, στα σύνορα με τη Γαλλία. Βορειότερα, στο Βαλ Νταόστα, 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μετά το κλείσιμο πολλών επαρχιακών δρόμων εξαιτίας του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων.

Βενετία: Συναγερμός για νέα πλημμύρα - Πάνω από 1 δισ. € οι καταστροφές

Δέκα ημέρες μετά τις προηγούμενες πλημμύρες, η Βενετία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πλημμυρίδα (acqua alta), με το ύψος του νερού να φτάνει στα 130 εκατοστά πάνω από τη στάθμη της θάλασσας το πρωί της Κυριακής (24/11), απέχοντας ωστόσο από το ιστορικό ρεκόρ των 187 εκατοστών (το υψηλότερο από το 1966), που καταγράφηκε τη 12η Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στην πόλη.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται άνθρωποι στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου να περπατούν με το νερό πάνω από το γόνατό τους.

 

Embedded video

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μια διαδήλωση έπειτα από το κάλεσμα της συλλογικότητας «No Grandi Navi» («Όχι στα κρουαζιερόπλοια»), προκειμένου οι συμμετέχοντες να καταγγείλουν την αδράνεια των Αρχών μπροστά στις καταστροφές που απειλούν την πόλη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

 

https://www.ethnos.gr/

Share