Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ήλιδας

Παρ, 11/29/2019 - 10:48

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, των επαγγελματιών του αγροτο-κτηνοτροφικού τοπικού πληθυσμού, σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένα έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, με άλλα να προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα, σε όλο το Δήμο Ήλιδας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της προσπάθειας, από το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, στην τοπική κοινότητα Καρδαμά, βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Ήλιδας κ. Θανάσης Φουντάς, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Από νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, με τη χρήση των απαραίτητων χωματουργικών μηχανημάτων, διαμορφώθηκαν οι δρόμοι που είχαν υποστεί ζημιές από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου και όπως δήλωσε ο κ. Φουντάς «προχωρήσαμε άμεσα, σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που δημιουργήθηκαν αμέσως μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Είναι η εποχή της συγκομιδής του ελαιοκάρπου και οφείλει ο Δήμος να εξασφαλίσει ομαλή πρόσβαση σε όλους τους ελαιώνες».

Όλα τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία έχουν καταγραφεί και σύμφωνα με τον κ. Φουντά «η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, τα αντιμετωπίζει με σχέδιο, πράξεις και επιμονή, θέτοντας σε υψηλή θέση στους στόχους της και διατηρώντας έντονο το ενδιαφέρον της για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, επιδιώκοντας παράλληλη ενίσχυση του πρωτογενή τομέα».

Σύμφωνα, τέλος, με τον προγραμματισμό, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ήλιδας.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ : «Ξέχασε» η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εκδώσει  λογαριασμούς ύδρευσης από το 2018 !

«Ζητώ εκ μέρους τους συγνώμη γιατί βάζουν σήμερα σε μπελάδες τους κατοίκους ενός  ολόκληρου Δήμου» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Ζαχαρόπουλος

Ένα μεγάλο «συγνώμη» εκ μέρους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Ήλιδας, λόγω της … παράβλεψής της να εκδώσει λογαριασμούς ύδρευσης, από το 2018, ζητά από τους κατοίκους του Δήμου, ο νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος.

Αποτέλεσμα αυτής της παράβλεψης είναι, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος «πως θα πρέπει σήμερα οι Δημότες, να επιβαρυνθούν οικονομικά, αφού μαζί με τον τρέχοντα λογαριασμό θα πρέπει να καταβάλλουν – με δόσεις – και τις οφειλές τους.

Ζητάμε συγνώμη, συνέχισε ο κ Ζαχαρόπουλος «εκ μέρους τους γιατί βάζουν σήμερα σε μπελάδες έναν ολόκληρο Δήμο. Κατάφεραν με τις αποφάσεις τους να ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της Ήλιδας. Και όλα αυτά γιατί; Για να εξυπηρετήσουν τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις. Το 2018 και η αρχή του 2019 ήταν προεκλογική περίοδος και ήθελαν  με αυτές τους τις κινήσεις να κερδίσουν. Δεν τους ενδιέφερε η συνέχεια. Αυτή είναι η οικονομική τακτοποίηση και το νοικοκύρεμα που έλεγαν!».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο κ. Ζαχαρόπουλος, τα χρήματα που οφείλονται και τώρα βεβαιώθηκαν προς το Δήμο, φτάνουν τα 2.333.504 ευρώ. Από αυτά τα 1.381.977 αφορούν μη εκδομένους λογαριασμούς που ξεκινούν από το 4ο τρίμηνο του 2018 και φτάνουν στο 3ο τρίμηνο του 2019 για την Αμαλιάδα. Ποσό 715.002 ευρώ, για λογαριασμούς του 1ου εξαμήνου 2018 έως και του 1ου εξαμήνου 2019, των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Αμαλιάδας. Τέλος ποσό 241.525 ευρώ για λογαριασμούς του 2ου εξαμήνου 2018 και του 1ου εξαμήνου 2019, για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Πηνείας. Τα επιπλέον χρήματα που αναφέρονται στους λογαριασμούς, που ήδη εκδόθηκαν και στάλθηκαν σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Ήλιδας και είναι αποτέλεσμα της παράβλεψης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, μπορούν να καταβληθούν σε δόσεις. Ειδικότερα, για τους κατοίκους της Αμαλιάδας και των τοπικών κοινοτήτων της ΔΕ Αμαλιάδας, οι δόσεις ξεκινούν στις 30/12/2019 – με απόφαση της Οικονομικής επιτροπής δόθηκε παράταση ενός μηνός – και συνεχίζεται έως τις 31/01/2019, τις 31/03/2019 και 31/05/2019. Για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Πηνείας, οι δόσεις ξεκινούν έως τις 30/12/2019 και συνεχίζονται έως τις 29/02/2019 και έως 30/04/2019.

 

Share