Σειρά συναυλιών και εκδηλώσεων στο Κατάκολο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Πύργου

Πέμ, 07/09/2020 - 22:39

ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020 ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ο.Π.Π.
Σειρά συναυλιών και εκδηλώσεων στο Κατάκολο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Πύργου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και ο Δήμος Πύργου διοργανώνουν σειρά συναυλιών και εκδηλώσεων στο Κατάκολο αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου.
Από τις 20 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, ποικίλες εκδηλώσεις ενσωματώνονται στο νέο φιλόδοξο θεσμό με τίτλο “Νύχτες καλοκαιριού 2020” και θα αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, με σκοπό όχι μόνο την ψυχαγωγία του κοινού και τη φιλοξενία αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.
Ο Δ.Ο.Π.Π., έχοντας ήδη στο ενεργητικό του τις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις των Χριστουγέννων και της Αποκριάς, βάζει μπροστά τις “μηχανές” για ένα νέο πρόγραμμα με στόχο να γίνει θεσμός. Αθλητικά events, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δράσεις για τα παιδιά, θέατρο σκιών, παιχνίδια και χορός είναι μόνο λίγες από τις εκδηλώσεις που απαρτίζουν το πρόγραμμα.
Οι <Νύχτες Καλοκαιριού> θα αναβιώσουν παλιές διοργανώσεις που σταμάτησαν για ανεξήγητους λόγους εδώ και πολλά χρόνια, όπως τη <Γιορτή της σαρδέλας> και τη Ναυτική Εβδομάδα που θα μετονομαστεί σε <Εβδομάδα Θάλασσας>.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χάρης Μικελόπουλος, ό,τι υλοποιείται και ό,τι προγραμματίζεται και για το φετινό καλοκαίρι γίνεται με στόχο να θεσμοθετηθεί και να μην χαθεί στο πέρασμα των χρόνων, αλλά να πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι και να εμπλουτίζεται με νέες ενότητες.
Με σύνθημα λοιπόν <Το φετινό καλοκαίρι δεν θα χαθεί>, σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των συναυλιών και των δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο Κατάκολο και συγκεκριμένα σε χωροθετημένο τμήμα της μαρίνας, όπως και την ευρύτερη περιοχή, πάντα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα απόστασης και προστασίας των πολιτών, όπως αυτά έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ.
Ειδικά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα δώσουν ραντεβού με το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες και αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει ο Μπάμπης Τσέρτος έχοντας στο πλευρό του την Ειρήνη Τουμπάκη, όπου θα ερμηνεύσουν μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες σε ένα πρόγραμμα που είχαν παρουσιάσει τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ), για την υλοποίηση του νέου θεσμού <Νύχτες καλοκαιριού> συνεργάζεται ενεργά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου “Ο Φάρος”, την Κοινότητα Κατακόλου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη και τον Ναυτικό Όμιλο Πύργου.
  • Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα.
Share