Σκέψεις που φέρνουν τα πάνω - κάτω στις Πανελλήνιες: Πώς οι σχολές θα «φιλτράρουν» τους εισακτέους

Τετ, 06/03/2020 - 11:21

Στις σκέψεις του υπουργείου Παιδείας που αν εφαρμοστούν θα αλλάξουν ριζικά της Πανελλήνιες, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα Πανεπιστήμια να ζητάνε συγκεκριμένο βαθμό, σε συγκεκριμένα μαθήματα για να μπει κάποιος, κάτι που αν εφαρμοστεί θα αλλάζει ριζικά τις πανελλήνιες.

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξετάζεται το ενδεχόμενο τα πανεπιστήμια να ορίζουν κατώτατο βαθμολογικό όριο σε μαθήματων των πανελληνίων που κρίνονται ως σημαντικά για την είσοδο στην συγκεκριμένη σχολή.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο ακρόασης φορέων επί του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της σχολικής εκπαίδευσης, «το υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ορίζουν τα πανεπιστήμια και οι επιμέρους σχολές και τμήματα έναν ελάχιστο βαθμό για συγκεκριμένα μαθήματα -για παράδειγμα να μπορεί το Πολυτεχνείο να απαιτεί χ βαθμό στα Μαθηματικά. Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαζόμαστε με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Διγαλάκη».

Αφορμή στάθηκε η επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων και η κυρία Κεραμέως απάντησε στην πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) Χαράλαμπου Κυραϊλίδη να μπορούν να καθορίζουν τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων τα ίδια τα πανεπιστήμια.

 

 

 

 

/www.dikaiologitika.gr

 

Share