Σπίρτζης: Ξεκινάει ο δρόμος Πάτρα-Πύργου!

Πέμ, 04/25/2019 - 13:50

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Συνεδριακό της Νομαρχίας στον Πύργο, ανέφερε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος μπήκε σε τροχιά υλοποίησης.

«Ξεκινά η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, ο οποίος έχει τεράστια αξία για την περιοχή,  για την ασφάλεια των πολιτών πάνω από όλα αλλά και για την ανάπτυξη. Ξεκίνησαν τα έργα στη Βάρδα και στα Σαγέικα, αμέσως μετά ξεκινούν στην Κάτω Αχαΐα και στη ΒΙΠΕ Πατρών. Ως το τέλος Μαΐου θα έχουν υπογραφεί και οι τρεις συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το 8ο τμήμα εκδικάζεται στις 11/6 στο ΣτΕ, επομένως όλες απολύτως οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα έχουν τελειώσει και θα υλοποιείται το έργο ταυτόχρονα σε 8 μέτωπα», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στα τεχνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι στον συνολικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ των 8 εργολαβιών προβλέπονται έργα προαίρεσης 11 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν κόμβοι ή άλλες ανάγκες που θα ζητηθούν από την τοπική κοινωνία. Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση διοδίων, είπε ότι «ακόμα είναι νωρίς» αλλά το απέκλεισε ως σενάριο όσο ο δρόμος είναι υπό κατασκευή.

 

Share