Στην Ionian Group η Kefalonian Lines!

Σάβ, 11/24/2018 - 17:23

 

Αλλάζει ο χάρτης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο νότιο Ιόνιο, μετά την αγορά του πλοίου “Νήσος Κεφαλονιά” της εταιρείας Kefalonian Lines, από την Ionian Group.
Η Kefalonian Lines ανακοίνωσε την απόφασή της, να αναστείλει την εκτέλεση των δρομολογίων της, στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς αποσύροντας το πλοίο “Αλεξάνδρα Λ.” από τις γραμμές του Πόρου και της Ζακύνθου και τη ένταξή του σε άλλη Ελληνική γραμμή στο Αιγαίο.
    Στην ίδια απόφαση εντάσσεται και η πώληση του πλοίου “Νήσος Κεφαλονιά” στην Ionian Group, η οποία πλέον έρχεται να καλύψει κάθε κενό και ανάγκη ως η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία στα δυο νησιά.
Οι επιβάτες δεν θα πρέπει να αισθάνονται καμιά ανασφάλεια από την εξέλιξη αυτή, αφού η Ionian Group διαθέτει στο στόλος της υπερσύγχρονα πλοία έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.
Είναι γνωστό ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις τόσο των νησιών μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Ιonian Group. Από την έναρξη της δραστηριοποίησής της προσέγγισε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με καινοτομία, σύγχρονες πρακτικές, άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Έχει καταστήσει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νοτίου Ιονίου σημείο ελληνικής και παγκόσμιας αναφοράς με ναυαρχίδα το βραβευμένο “Fior di Levante” προσφέροντας μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και ποιότητα αντάξια της ναυτικής παράδοσης Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Ξαφνική είδηση…

Πρόκειται για μια συμφωνία που κανείς δεν ανέμενε μέχρι τη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσής της και που οριστικοποιήθηκε χθες το μεσημέρι όταν “έπεσαν” οι υπογραφές, στο δικηγορικό γραφείο του κ. Χαράλαμπου Λυκούδη στην Αθήνα σε ένα κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και ανάμεικτων συναισθημάτων.
Η Kefalonian Lines με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ευχαριστεί τους ναυτικούς και το κοινό που τη στήριξε και ανακοινώνει ότι θα δραστηριοποιηθεί σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές της πατρίδας μας. Επισημαίνει ότι η επανέναρξη των δρομολογίων από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη θα γίνει πια από την Ionian Group, ενώ δεν απέφυγε να καταγγείλει την πολυετή και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελληνικής ακτοπλοΐας, ιδιότυπη “δίωξη” που υπέστη από κρατικούς και άλλους φορείς. Ειδικότερα, αναφέρει: “Η Εταιρεία μας μετά την πολυετή και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελληνικής ακτοπλοΐας, ιδιότυπη “δίωξη” από κρατικούς και άλλους φορείς, ιδιαίτερα μετά το 2015 κατέγραψε, στις ανωτέρω γραμμές, τεράστιες απώλειες, καθιστώντας έτσι μη βιώσιμη την εκμετάλλευσή τους από εμάς. Οι οικονομικές απώλειες μεγιστοποιήθηκαν κατά την περσινή δρομολογιακή περίοδο που υπηρετήσαμε την γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ με οικονομικό κόστος για εμάς που ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί ηθική δέσμευση και μέρος της συμφωνίας μας η επανέναρξη δρομολογίων από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη από την IONIAN GROUP.
Ευχαριστούμε τους ναυτικούς μας και το κοινό των νησιών μας για την επί σειρά ετών στήριξη της Εταιρείας μας, η οποία πλέον θα δραστηριοποιηθεί σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές της πατρίδας μας”.

“H Levante Ferries μεγαλώνει”

Από τη μεριά και η “Levante Ferries” σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει πως “έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κοινωνικής αποστολής στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Ιονίου Πελάγους, κρατά σταθερά το τιμόνι, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους συμπατριώτες νησιώτες, στους επισκέπτες μας, αλλά και στους επιχειρηματίες, που έμπρακτα πιστεύουν στην αναπτυξιακή δυναμική των πανέμορφων νησιών μας Ζάκυνθο-Κεφαλονιά-Ιθάκη.
Σήμερα, με υπερηφάνεια καλωσορίζουμε στον απαράμιλλο στόλο μας το “ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” και με υπευθυνότητα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνέπεια υψηλής εξυπηρέτησης και απόλυτης ασφάλειας προς τους επιβάτες και τα φορτία, μαζί με άνεση στα ταξίδια που μοιραζόμαστε, χωρίς ούτε στιγμή να παρεκκλίνουμε από τις υψηλές προδιαγραφές που χαράσσουν την πορεία μας. Είμαστε νησιώτες, πονάμε και μοχθούμε για τον τόπο μας, θέλοντας να φέρουμε καμάρι και προκοπή σε κάθε συμπατριώτη μας. Η οικογένεια της Levante Ferries μεγαλώνει, τα οράματά της γίνονται απτή πραγματικότητα, αλλά τα ακόμη καλύτερα και σημαντικά βρίσκονται στο κοντινό, κοινό μας μέλλον”.

ΠΗΓΗ: imerazante.gr

Share