Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο δρόμος Πάτρα - Πύργος

Τρί, 12/10/2019 - 07:42

Στην χθεσινή (Δευτέρα 9/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο,  το κεντρικό θέμα ήταν ο δρόμος Πάτρα - Πύργος.

O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την τοποθέτησή του είπε " Είμαι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και δεν θα βάλω κανέναν υπουργό και καμία κυβέρνηση πάνω από το καλό του τόπου. Εγώ και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για να έρθουμε στην σημερινή συνεδρίαση διανύσαμε  αυτόν τον δρόμο και ξαναείδαμε τα αμέτρητα εικονοστάσια, δεξιά και αριστερά. Ερχόμενος, σκέφτηκα: Πόσοι, άραγε, από όλους όσοι είμαστε σήμερα σε αυτή την αίθουσα, έχουμε χάσει έναν φίλο, συγγενή ή γνωστό σε αυτόν τον δρόμο; Eκείνο που εγώ κατάλαβα από τη συζήτηση που έγινε, είναι ότι μας ενώνει η κοινή αγωνία και η κοινή θέληση, ο νέος αυτοκινητόδρομος να γίνει το συντομότερο δυνατό και να μπει τέλος στο γαϊτανάκι φρούδων υποσχέσεων και λόγων χωρίς πράξεις. Χάθηκαν πολλά χρόνια και κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη. Ο νέος αυτοκινητόδρομος πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό" 

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μίλησε λόγο για εμπαιγμό των Ηλείων και πλέον δεν υπάρχει άλλη ανοχή..

Ο Πρόεδρος του Σώματος, Τάκης Παπαδόπουλος, πρότεινε την σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο έργο και θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία και ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να διεκδικηθεί ενιαία από Ηλείους, Αχαιούς και Αιτωλοακαρνάνες.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από εννέα (9) μέλη και συγκεκριμένα από:
• Πέντε (5) Περιφερειακούς Συμβούλους, τρείς (3) από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ένας εκ των οποίων θα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής, και δύο (2) από το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας.
• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.
• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από τον Περιφερειάρχη και θα είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για όλα τα μέλη θα οριστούν αναπληρωτές από τους ίδιους φορείς, ενώ η θητεία των μελών της Επιτροπής ακολουθεί τη θητεία του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρών όπως πάντα στα μεγάλα θέματα του Νομού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Γερμανός.

Παρόντες εκτός από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ήσαν οι δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Κρέστενας - Ανδρίτσαινας Σάκης Μπαλιούκος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

 

 

Share