Στις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές - Ευρωεκλογές με σταυρό μαζί με τον α' γύρο

Παρ, 03/01/2019 - 14:41

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24/7 την Παρασκευή 1/3, ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ταυτιστεί χρονικά με τις ευρωεκλογές, δηλαδή στις 26 Μαΐου. Κι όπου χρειαστεί και δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 2 Ιουνίου (τόσο για τις Δημοτικές, όσο και για τις Περιφερειακές εκλογές). 

Όπως ανέφερε:

"Αυτά είναι ήδη προβλεπόμενα στον σχετικό εκλογικό νόμο, και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Οι Ευρωεκλογές θα γίνουν μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου. Οι Ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, όπως ήδη έχουν γίνει κι οι αμέσως προηγούμενες, το 2014, κι ούτε κι αυτό θα αλλάξει.

Οι Εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019. Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας.

Είμαι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας. Έχουμε περάσει σε ένα στάδιο υλοποίησης θετικών μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στα χρόνια των μνημονίων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας", δήλωσε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. 

Ενώ, πάντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα:

Η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών.

Η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023 και λογίζεται πλήρης για όλες τις συνέπειες. Η εκλογή προεδρείου συμβουλίων και επιτροπών διενεργείται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Μάρτιο κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 64 του ν. 3852/2010.

Share