Στοιχεία σοκ. Τεράστια αύξηση (600%) των καταυλισμών ΡΟΜΑ στην περιοχή του Δήμου Πύργου.

Τετ, 05/16/2018 - 05:48

Το 2007 πριν τις φονικές φωτιές που έπληξαν την Ηλεία, στον Πύργο, σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, οι καταυλισμοί ΡΟΜΑ στην περιοχή του Δήμου Πύργου ήσαν έξι (6).

Αμέσως μετά τις φωτιές, τότε που εχορηγούντο τα 3.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους κατοίκους, ορδές από όλα τα μέρη της Ελλάδας (ακόμα και από την Κομοτηνή) κατέφθασαν στην περιοχή του Δήμου Πύργου προκειμένου να επωφεληθούν από το ποσό αυτό.

Πάρα πολλοί από αυτούς, αφού εισέπραξαν το τριχίλιαρο,  έμειναν εδώ περιμένοντας ότι θα τύχαιναν και στο μέλλον ευνοϊκών προνομίων λόγω της πυρόπληκτης περιοχής.

Οι καταυλισμοί τους αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο και συνεχώς προστίθενται και καινούργιοι.

Σήμερα οι καταυλισμοί στον Δήμο Πύργου, μικροί και μεγάλοι, είναι περίπου τριάντα πέντε (35) και συνεχώς αυξάνουν!!!

Άνθρωποι που ξέρουν λένε ότι αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση σε μια δεκαετία οι ΡΟΜΑ θα είναι πλειοψηφία στον Δήμο Πύργου!!!

Και δεν μιλάμε για τους τσιγγάνους με σπίτια και πλανόδιους πωλητές.

Το νούμερο αυτό αφορά μόνο ΡΟΜΑ που μένουν σε πρόχειρα παραπήγματα, (παράγκες) και ζουν κύρια από τα πάσης φύσεως επιδόματα (οικογενειακά, κάρτα σίτισης, αλληλεγγύης, ακόμα και δωρεάν τάμπλετ…), αλλά και από επαιτεία μικρών και μεγάλων σε φανάρια, super markets, σπίτια...

Αναρίθμητες κλοπές πορτοφολιών και τσαντών έξω από super markets, στα φανάρια, στους δρόμους, στα σπίτια.

Πολλές οι κλοπές που εξιχνιάζει η Αστυνομία έχουν δράστες ΡΟΜΑ.

Τελικά όμως η τεράστια αύξηση των καταυλισμών οφείλεται μόνο στον ερχομό τους για τα επιδόματα λόγω πυρόπληκτης τότε περιοχής ή υπάρχουν και άλλες αιτίες;;;

Μερικές από αυτές τις αιτίες που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι:

1. Ψηφοθηρικοί λόγοι. Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, πλησιάζουν τους ΡΟΜΑ για να τους ψηφίζουν. Τους τάζουν τον ουρανό με τα άστρα και κύρια… ασυλία.

2. Η μικρή Αστυνομική δύναμη σε προσωπικό και μέσα που διαθέτει την Αστυνομία Πύργου. Παρόλη την αυτοθυσία του προσωπικού της, η Αστυνομία Πύργου αδυνατεί να ελέγξει όλους τους καταυλισμού ΡΟΜΑ που αυξήθηκαν κατά 600% την τελευταία δεκαετία ενώ η Αστυνομική δύναμη παραμένει ίδια ή μειώθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια. Άβατο είναι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ μετά την δύση του ηλίου.

3. Η γιγάντωση των τοπικών επιχειρήσεων Χονδρικού Εμπορίου συγκέντρωσης χαλκού και σιδήρου. Κάθε πότε γίνεται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για την προέλευση και την νόμιμη κατοχή και στην συνέχεια μεταπώληση του σκραπ που κατέχουν;;;

4. Πότε ο Δήμος θα εφαρμόσει το e-Ληξιαρχείο για να δούμε μήπως έχουμε φαινόμενα διπλοεγγραφών παιδιών με άλλους Δήμους;

Χωρίς κανένα θέμα ρατσισμού, θεωρούμε ότι θα πρέπει να μπεί επιτέλους μια τάξη και νομιμότητα στο μεγάλο θέμα αυτό, που όλοι μιλούν αλλά κανείς δεν το ακουμπά.

Η παραβατικότητα πρέπει να σταματήσει.

Οι κάτοικοι αυτού του Δήμου θα πρέπει να αισθάνονται ΑΣΦΑΛΕΙΣ στην πόλη τους και τα Χωριά του Δήμου.

Εισαγγελείς, Αστυνομία, Βουλευτές, Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πριν είναι πολύ αργά….

Share